مخابرات اجازه توسعه اینترنت VDSL را نمی دهد؛ VDSL در دنیا منسوخ شده ولی برای کاربر ایرانی آرزو است

به گزارش تور روسیه ارزان، در پنل زیرساخت و سیاست ها که با حضور معاون وزیر ارتباطات و مدیران شاتل و آسیاتک و همچنین نماینده شرکت مخابرات برگزار گشت، علاوه بر مروری بر شرایط گذشته و فعلی معماری زیرساخت اینترنت ایران، درباره شاخص های مهم و تاثیرگذار بر کیفیت اینترنت، درباره بازار اینترنت کشور و عدم همکاری مخابرات برای توسعه اینترنت ثابت مصاحبه شد.

مخابرات اجازه توسعه اینترنت VDSL را نمی دهد؛ VDSL در دنیا منسوخ شده ولی برای کاربر ایرانی آرزو است

به گزارش سایت دیجیاتو، این پنل که در رویداد آنلاین کیفیت اینترنت ایران به همت سایت خبری آی تی ایران برگزار شد، حسین فلاح جوشقانی، رئیس رگولاتوری، حسن شانه ساز زاده بنیانگذار شاتل، محمدعلی یوسفی زاده مدیرعامل آسیاتک و داوود زارعیان درباره شرایط اینترنت ثابت و مسائل عدم پیشرفت آن بحث کردند.

جوشقانی: واگذاری مخابرات انحصار ایجاد کرد

حسین فلاح جوشقانی، رئیس رگولاتوری در این پنل گفت که عامل مشکل کیفیت در حوزه اینترنت ثابت، محدودیت استفاده از زیرساخت ها و اجازه استفاده از زیرساخت ها است که این مسائل اکنون اگرچه حل نشده اما در حال حل شدن است. جوشقانی با اشاره به اینکه در سال های 87 و 88 شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی واگذار شد، به فرایند واگذاری انتقاد کرد و گفت:

از جمله اشتباهاتی که در آن زمان انجام شد یک سری امکانات مانند فیبر تاریک واگذار شد و یک انحصاری را ایجاد کرد که باعث شد نه مخابرات بتواند درست کار کند و نه سایر شرکت های وابسته. همین شد که ما در حوزه اینترنت ثابت کیفیت مناسبی در مقایسه با دنیا نداریم در حالی که در حوزه اینترنت همراه وضع مان از متوسط دنیا بهتر است. در حوزه اینترنت ثابت باید برویم به سمت بیت استریمینگ یا توسعه مبتنی بر فیبر، بالغ بر 90 درصد این موضوع به شرکت مخابرات ایران وابسته است.

به گفته جوشقانی یک مصوبه در حوزه بیت استریمینگ تصویب شده که اجازه می داد شرکت ها از تکنولوژی استفاده کنند و ظرفیت سازی کنند و میانگین سرعت کشور را بالا ببرند: می شد سرعت را به بالای 50 مگابایت بر ثانیه برسانیم. متاسفانه این انحصار باعث شد که پیشرفت خوبی در این حوزه نداشته باشیم.

بنیانگذار شاتل: مخابرات برای توسعه VDSL و اینترنت ثابت همکاری نمی کند

حسن شانه ساز زاده بنیانگذار شاتل نیز تاکید کرد که یکی از موانع رشد اینترنت ثابت در کشور سرکشی مخابرات از مصوبات است. او در همین رابطه توضیح داد:

پارسال با شهرداری قم صحبت کردیم و مخابرات مشکل انتقال فیبر داشت. آنها در قرارداد شرط کردند که اگر بخواهید سرویس VDSL ارائه دهید باید انتقال فیبر را از خود ما تحویل بگیرید که مغایرت با مصوبات اخیر دارد. مخابرات به تعهدات خود عمل نمی کند و مشتری هم ما را مقصر می داند، با آمدن مدیرعامل جدید بیشتر هم این اتفاق می افتد و سرویس های قدیمی و قراردادهای قدیمی قطع و فسخ می شود. اجازه تخلیه و رانژه نمی دهند و ما روزانه با مخابرات درگیر هستیم.

شانه ساز زاده می گوید شاتل تجهیزات VDSL را خریداری کرده و هزار کابینت هم در حال حاضر در تهران نصب شده اما مخابرات اجازه بهره برداری از سرویس VDSL را نمی دهد: اگر این اجازه صادر شود درآمد مخابرات 5 برابر می شود اما دغدغه انحصار دارد و می خواهد مشترک را در دستان خودش نگه دارد وگرنه هیچ توجیه دیگری وجود ندارد. ما اجازه رشد نداریم، سازمان تنظیم مقررات هر هفته کنترل پروژه برای VDSL داشت اما چیزی پیشرفت نمی کرد. ما اواخر دوره آقای صدری قرارداد امضا کردیم و حال رییس جدید می گوید بیایید از اول دوباره مذاکره کنیم.

بنیانگذار شاتل: VDSL در دنیا منسوخ شده اما برای مردم ایران همچنان آرزوست

به گفته شانه ساز زاده تولید تجهیزات VDSL در دنیا تمام شده و دیگر آن را منسوخ می دانند اما هنوز برای مردم ایران این موضوع یک آرزو شده است: با اینکه دولت دست ما را در قیمتگذاری برای VDSL باز گذاشته اما ما در شهری همچون دزفول که این سرویس را سراسری ارائه می دهیم قیمتها را مانند ADSL در نظر گرفتیم. میخواهم بگویم خودمان برای فرهنگسازی و جا افتادن این موضوع تلاش میکنیم و ضرر هم میدهیم اما جایی مثل مخابرات حاضر به همکاری نیست. به عنوان مثال مصوبه بیت استریم وجود دارد اما هیچ همکاری صورت نمی گیرد.

مخابرات: تا امروز قرارداد برد بردی پیشنهاد نشده بود

به گفته او نکته دیگری که در این میان رخ داده وزارت ارتباطات پروانه فروشی کرده است: دو سه هزار میلیارد تومان پول بخش را به خزانه دولت برد و می توانست به توسعه زیرساخت ها بینجامد. او تاکید دارد که موضوع سرمایه گذاری از دیگر بحران هایی است که وجود دارد: در دو و نیم سال اخیر در کشور هیچ یک از شرکت ها قادر به سرمایه گذاری نیستند . امروز کسی نمی تواند سرمایه گذاری جدی در حوزه اینترنت ثابت انجام دهد.

او تاکید دارد در گذشته هیچ قانون برد بردی برای مخابرات تصویب نشده است: سهم مخابرات بابت ADSL چقدر است؟ ده درصد. من یک خط مسی را در اختیار بگذارم که 6 هزار تومان برای مخابرات درآمد دارد. خط تلفن ثابت امروز 21 هزار تومان هزینه نگهداری آن است، چگونه می شود یک همکاری برد برد داشت و 6 هزار تومان گرفت و بوق یک خط را نگه داشت؟ او باور دارد اینها نکاتی است که طی سال های سال مغفول باقی مانده است: تعرفه تغییر پیدا نمی کند ولی توسعه باز می ماند.

اگر دنبال اینترنت ثابت پر سرعت باشید؛ سه گزینه پیش رو دارید: اینترنت ADSL که البته اگر پرسرعت محسوبش کنیم؛ اینترنت VDSL که نسل جدیدتر ADSL…

به روزرسانی 29 بهمن ماه در نمایشگاه هفته دیجیتال اعلام شد شرکت مخابرات مصوبه بیت استریم را به طور کامل متوقف کرده است. این یعنی بازگشت دوباره…

اینترنت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line یا خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا است. VDSL همانند ADSL یک فناوری مبتنی بر DSL…

مدتی است که اپراتورهای مخابراتی مانند ایرانسل و مبین نت؛ سرویس اینترنتی جدیدی به نام TD-LTE را عرضه می کنند و هر روز بر شهرها و مناطق…

وزیر ارتباطات با حضور در یک لایو اینستاگرامی، درباره موضوع های مختلفی از جمله فیلترینگ تلگرام، شرایط استارتاپ ها در ایران، بورس و استارتاپ ها، انحصارگرایی در کشور،…

رئیس سازمان رگولاتوری ایران در گفت وگو با سایت زومیت درباره شرایط اینترنت در ایران و به طور مشخص توسعه اینترنت VDSL صحبت هایی انجام داده است….

گوگل فایبر سرویس اینترنت 2 گیگابیت بر ثانیه را در دو شهر نشویل و هانتسویل ایالات متحده با قیمت 100 دلار عرضه کرد. مشتریان جدید…

وقتی از اینترنت پرسرعت ثابت صحبت می کنیم؛ سه گزینه بیشتر پیش روی ما نیست: ADSL و VDSL و FTTH (فیبرنوری). تکلیف ADSL تا حدودی مشخص است؛…

منبع: شبکه چی
انتشار: 22 اسفند 1399 بروزرسانی: 22 اسفند 1399 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 1798

به "مخابرات اجازه توسعه اینترنت VDSL را نمی دهد؛ VDSL در دنیا منسوخ شده ولی برای کاربر ایرانی آرزو است" امتیاز دهید

1 کاربر به "مخابرات اجازه توسعه اینترنت VDSL را نمی دهد؛ VDSL در دنیا منسوخ شده ولی برای کاربر ایرانی آرزو است" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مخابرات اجازه توسعه اینترنت VDSL را نمی دهد؛ VDSL در دنیا منسوخ شده ولی برای کاربر ایرانی آرزو است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید