هزینه و شرایط حمل حیوانات با هواپیما چگونه است؟
به گزارش تور روسیه ارزان، حیوانات خانگی برای خیلی ها مثل عضوی از خانواده اند و به همان میزان نسبت به آنها وابستگی وجود دارد. پس تعجبی ندارد اگر خانواده ای بخواهد محل زندگی اش را عوض کند یا سفر برود و حیوانش را هم با خودش ببرد. اما اگر خواستیم حیوان را با هواپیما جابه جا کنیم باید چه کارهایی انجام بدهیم و هزینه حمل حیوانات با هواپیما چقدر است؟
هر شرکت هواپیمایی قانون های خودش را برای حمل حیوانات دارد. بهتر است چند ماه پیش از سفر مقررات شرکت های مختلف را مطالعه کنیم، به آنها تلفن بزنیم و شرایط دقیق را بپرسیم. به این ترتیب، زمان کافی برای زدن واکسن های لازم و کارهای دیگر را داریم.
هزینه حمل حیوانات با هواپیما چقدر است؟
وقتی شما به عنوان مسافر بلیط می خرید، هزینه حمل حیوان همراه تان، براساس وزن حیوان و وزن قفس حساب می شود و آن را در مبلغ اضافه بار حساب می کنند.
برای پرنده های خانگی، وزن پرنده با قفس ضربدر 4 می شود تا رقم اضافه بار تعیین شود. وزن حیوان های خانگی و اهلی با قفس شان ضربدر 2 می شود تا عدد اضافه بار تعیین شود. درواقع این هزینه اضافه بار را حتما باید پرداخت کنید، حتی اگر بار دیگری همراه نداشته باشید.
در پروازهای بین المللی باتوجه به نوع شرکت هواپیمایی از 75 تا 150 دلار هزینه خواهید داشت. این مبلغ مربوط به نوامبر سال 2018 است.
برای جابجایی حیوانات با هواپیما چه راه هایی وجود دارد؟
بیشتر ایرلاین ها دو راه چاره برای حمل حیوانات ارائه می کنند. راه اول این است که مسافر باشید و حیوان را همراه تان ببرید. البته نمی توانید سگ یا گربه را داخل کابین مسافربری ببرید و کنارتان بنشانید. بلکه باید به قسمت بار تحویلش بدهید. در این صورت موقع خرید بلیط هواپیما، کد AVIH یا سرویس حمل موجود زنده را هم از دفتر هواپیمایی می گیرید. هر مسافر نمی تواند بیشتر از دو قلاده سگ یا گربه، یا 10 پرنده تزیینی حمل کند.
راه دوم وقتی ست که حیوان را تحویل کارگو بدهید. در این صورت در پایانه یا همان ترمینال باربری تعیین می کنید چه کسی در مقصد او را تحویل می گیرد. نام گیرنده هم در بارنامه نوشته می شود.
چه حیواناتی را می شود با هواپیما حمل کرد؟
بعضی ها حیوان خانگی مثل سگ، گربه و پرنده دارند و مایلند موقع سفر یا مهاجرت به کشوری دیگر همراه شان ببرند. معمولا برای جابه جایی حیوان های خانگی در بیشتر پروازهای داخلی مسئله ای وجود ندارد و فقط باید مدارک مورد نیاز را از قبل آماده کرد.
اگر حیوان بیمار باشد، احتمالا آن را نمی پذیرند. نکته دیگر هم اینکه خیلی از شرکت های هواپیمایی حیوانات وحشی، آبزیان، پرنده ، پیله حشره و به طور کلی جانورانی که حیوان خانگی به حساب نمی آیند را به عنوان همراه مسافر نمی پذیرند. برای این موارد باید از راه دوم، یعنی تحویل به ترمینال باربری اقدام کرد، آن هم در صورتی که کشور مقصد پذیرای حیوان باشد.
درمورد تعداد حیوانات هم محدودیت هایی وجود دارد. برای مثال حیوان مادر و حداکثر 3 بچه اش می توانند تحویل بار شوند، آن هم در صورتی که وزن هر کدام بیشتر از 2 کیلوگرم نباشد و همه در یک قفس جا بگیرند. اگر وزن بچه ها بیشتر باشد، باید در قفس های جداگانه گذاشته شوند.
نمی توانید حیوان خانگی را با هر قفسی به فرودگاه ببرید. پت شاپ ها یا مغازه ها و فروشگاه هایی که وسایل حیوانات را می فروشند، قفس های ویژه ای دارند که برای پرواز طراحی شده. این قفس ها بدون چرخ هستند و درشان را می شود قفل کرد. ارتفاع قفس باید به مقدار ای باشد که حیوان بتواند بایستد، منفذ برای تهویه داشته باشد و جنسش محکم و بادوام باشد.
از قلم نیاندازید قبل از تحویل قلاده ، بازش کنید و پوزه حیوان را آزاد بگذارید. اگر حیوان را با بارنامه می فرستید، باید نام کامل، تلفن ثابت و همراه، آدرس فرستنده و گیرنده روی قفس چسبانده شود.
هزارتوی کنسل کردن بلیط هواپیما
برای انتقال حیوان با هواپیما چه مدارکی لازم است؟
در فرودگاه مبدا به فهرستی از مدارکی نیاز دارید که باید از قبل آماده کنید و با خودتان ببرید. یکی از مهم ترین مدارک به واکسیناسیون مربوط می شود. ضمن اینکه شناسنامه یا گذرنامه حیوان باید آماده باشد. بعد برگه پرداخت کرایه حمل را تحویل می دهید و یک فرم مخصوص سه برگی مربوط به اطلاعات موجود زنده را پر می کنید.
برای پروازهای بین المللی گواهی نامه معتبری لازم است که دامپزشکی دولتی در کشور مبدا صادر کرده و دامپزشکی فرودگاه به صورت کتبی آن را تایید کرده است.
حالا که مدارک را آماده کرده ایم، چه کاری باقی می ماند؟ بعد از این که کد AVIH را از دفتر هواپیمایی گرفتید، 24 ساعت قبل با فرودگاه تماس بگیرید و همه چیز را هماهنگ کنید. حتما 2 ساعت قبل از پرواز داخلی و 3 ساعت قبل از پرواز خارجی در فرودگاه حاضر باشید.
شرایط برای پروازهای بین المللی چگونه است؟
پروازهای بین المللی موارد بیشتری برای هماهنگی دارند، به ویژه اگر پرواز دو یا چند مقصدی در پیش باشد. فرستادن حیوان به بعضی از کشورها فقط از راه کارگو و تحویل حیوان به باربری ممکن است، مثل انگلیس، دبی و عمان.
ورود حیوان به بعضی از کشورها مثل انگلیس و استرالیا بدون گذراندن قرنطینه ممنوع است. اگر می خواهید حیوان خانگی را به انگلیس ببرید، باید مدارک بیشتری حاضر کنید.
این فهرست را به خاطر داشته باشید و به مدارکی که در بالا گفتیم، اضافه کنید: میکروچیپ، شماره میکروچیپ و تاریخ دقیق تزریق آن، واکسن هاری با ذکر تعیینات کامل و تاریخ، تاریخ دقیق واکسیناسیون با جزییاتی مثل نام واکسن، شماره سری و تاریخ انقضا، تاریخ واکسیناسیون یادآور و بالاخره تست خون برای مقدار گیری آنتی بادی هاری که 30 روز بعد از تزریق واکسن هاری انجام می شود.
نمونه آزمایش خون باید از طریق آزمایشگاه های مورد تایید اتحادیه اروپا بررسی شود. اگر پاسخ آزمایش قابل قبول باشد، سه ماه بعد حیوان می تواند وارد انگلیس شود. درمان انگل در سگ ها 24 تا 120 ساعت قبل از ورود حیوان به فرودگاه مقصد انجام می شود. البته حمل و نقل حیوان باید از طریق شرکت هواپیمایی یا شرکت حمل و نقلی انجام شود که مورد تایید AHVLA باشد.
از انگلیس که بگذریم، در بعضی از کشورهای امریکای شمالی مثل ایالات متحده و کانادا هم مدارک بیشتری نسبت به پروازهای داخلی لازم دارید. میکروچیپ، تست خون برای بیماری هاری در آزمایشگاه های مورد تایید اتحادیه اروپا، تایید فرم اتحادیه اروپا از طریق سازمان دامپزشکی و گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی.
برای سفر به کشورهایی مثل مالزی یا امارات متحده عربی، گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی و آزمایش تیتر هاری لازم است.
هواپیمایی قطر، قفس های مخصوص خودش را دراختیار مسافر قرار می دهد، مگر این که بخواهید با بارنامه حیوان را بفرستید. شرکت ایران ایر هم ممکن است قفس دراختیارتان قرار دهد. اما از قبل حتما بررسی و هماهنگ کنید.
نکته های مهم
ممکن است سگ یا گربه شما به تازگی بچه دار شده باشد. در این صورت باید منتظر بمانید تا 10 تا 12 هفته از تولدش بگذرد. اگر حیوان خدمات دامپزشکی یا هر خدمات دیگری مثل قرنطینه و تغذیه دریافت کند، هزینه اش را شما می پردازید.
دیگر این که تابستان ها بهتر است پرواز شب را رزرو کنید که هوا ملایم تر است. ولی در زمستان پرواز در ساعت های روز برای حیوان ها بهتر خواهد بود.
قفس را روز آخر نخرید. اجازه بدهید حیوان به آن عادت کند، اسباب بازی موردعلاقه اش را در قفس قرار دهید، ابنطوری استرس جابه جایی و سفر را راحت تر تحمل می کند.
بلیط چارتر و همه چیز درباره آن
مراقبت های قبل از پرواز
چند ساعت پیش از پرواز غذای سبک به حیوان بدهید و بعد او را تمیز کنید. قفس را کاملا ضدعفونی کنید. اگر پرواز بیشتر از 2 ساعت طول می کشد، مراقب باشید که آب و غذا به مقدار کافی دردسترس حیوان باشد.
منبع: اسنپ تریپ