8 نکتۀ مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب

به گزارش تور روسیه ارزان، با این که هنگام رانندگی، کلاچ می تواند برای ما آزاردهنده باشد اما آسیب رسیدن به این بخش از خودرو، چالش های بیشتری را برای ما به همراه دارد. زمانی که شما در حال رانندگی هستید، باید با استفاده از اهرم دنده مقدار گشتاور تولیدی موتور را کنترل کنید. این فرایند در خودروهایی که به جعبه دنده اتوماتیک مجهز نیستند، باید با فشردن پدال کلاچ پشت سر گذاشته گردد و همین نکته، برای نشان دادن مقدار اهمیت کلاچ در این خودروها کافیست. از آنجایی که در فواصل زمانی مختلف، عملکرد این بخش از خودرو ممکن است همچون دیگر قسمت ها با اختلال روبرو گردد، شما باید در استفاده و نگهداری از آن دقت بیشتری به خرج دهید اما چگونه می توان از کلاچ خودرو مراقبت کرد؟ در این مقاله از مجله خبرنگاران با آنالیز این موضوع، به شما در مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب یاری خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

8 نکتۀ مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب

علائم خرابی صفحه کلاچ خودرو

هنگامی که عملکرد صفحه کلاچ خودرو با مشکل روبه رو می گردد، شما علائم مختلفی را مشاهده خواهید کرد که در صورت نادیده گرفتن این علائم، مقیاس آسیب در خودروی شما گسترده تر خواهد شد. به همین علت آشنایی با علائم خرابی صفحه کلاچ، به شما در شناسایی به موقع این اختلال و برطرف آن یاری زیادی خواهد نمود. در ادامه با مرور این علائم، اطلاعات لازم به این منظور را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

  • زمانی که پدال کلاچ خودرو نسبت به حالت معمول خود، سفت تر شده باشد، احتمالا عمر مفید صفحه کلاچ رو به اتمام است. کلاچ سالم باید در تمامی اوقات حالت ارتجاعی داشته باشد و هرگونه تغییر در این شرایط، نشان دهنده عملکرد ناصحیح این بخش از خودرو است.
  • اگر صفحه کلاچ خودرو خراب شده باشد، شما هنگام استفاده از دنده یک و دنده عقب با مشکل روبرو خواهید شد. در این شرایط جا زدن این 2 دنده دشوارتر از گذشته می گردد و شما به راحتی قادر به جا زدن آن ها نخواهید بود. البته اگر این مشکل در تمامی دنده ها وجود داشته باشد، احتمالا روغن گیربکس ماشین تمام شده است و شما با تعویض این روغن می توانید عملکرد صحیح این بخش را بازیابی کنید.
  • در صورتی که همزمان با افزایش دور موتور، شتاب خودرو ثابت می ماند و بیشتر نمی گردد، شرایط صفحه کلاچ به آنالیز بیشتری احتیاج دارد. البته شما برای تست این مشکل یک راه چاره پیش روی خود دارید. به این منظور هنگامی که با سرعت پایین (20 تا 40 کیلومتر در ساعت) در حال حرکت هستید، خودرو را روی دنده 4 بگذارید. پس از قرار دادن خودرو بر روی این دنده، پدال گاز را بفشارید. اگر در این شرایط شتاب و سرعت خودرو افزایش پیدا نکرد، صفحه کلاچ خودرو قادر به اجرای صحیح وظیفه خود نیست.
  • تعویض دنده نباید صدای خاصی فراوری کند و اهرم دنده باید بدون هیچ مشکل خاصی جابه جا گردد. اگر هنگام تعویض دنده صدای غیرطبیعی به گوش می رسد، احتمالا زمان تعویض صفحه کلاچ ماشین شما فرا رسیده است!

نحوه مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب

با این که صفحه کلاچ هر خودرویی دارای یک عمر مفید است و شما باید این قطعه را در فواصل زمانی معینی تعویض کنید اما این عمر مفید را می توان افزایش یا کاهش داد. در صورتی که شما در نگهداری از صفحه کلاچ خودرو کوتاهی نکنید، عمر مفید این بخش افزایش قابل توجهی خواهد یافت. البته این قاعده در صورت استفاده ناصحیح از کلاچ هم صدق می نماید و عدم مراقبت از صفحه کلاچ می تواند این قطعه را با سرعت بسیار بیشتری خراب کند. به همین علت آگاهی داشتن نسبت به نحوه مراقبت از کلاچ خودرو، در بلندمدت می تواند هزینه های نگهداری از خودروی شما را کاهش دهد. در این راستا با آنالیز عوامل مهم در مراقبت از کلاچ ماشین در برابر آسیب، نکات مهم در این فرایند را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

برای تعمیرات خودرو از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

1. استفاده صحیح از کلاچ خودرو

شاید در نگاه اول استفاده از کلاچ کار پیچیده ای به نظر نرسد اما باید گفت که این فرایند چندان هم ساده نیست. چرا که استفاده کردن از کلاچ بدون در نظر داشتن نکات مهم، در بلندمدت به ساختار این بخش از خودرو آسیب جدی وارد خواهد نمود. بنابراین اگر شما هم فکر می کنید که استفاده صحیح از کلاچ صرفا شامل فشردن پدال کلاچ می گردد، نکاتی که در ادامه مرور می کنیم را به دقت مطالعه کنید:

  1. پس از فشردن پدال کلاچ، پای خود را روی پدال نگه ندارید و همزمان با فشردن پدال گاز، این پدال را به آرامی رها کنید. با رعایت این نکته شما درگیری صفحه کلاچ را به اندازه قابل توجهی کاهش خواهید داد.
  2. شما باید صرفا در مواقع مورداحتیاج از کلاچ بهره ببرید. به عنوان مثال، زمانی که خودرو را متوقف می کنید، نباید پای خود را روی پدال کلاچ نگه دارید؛ بلکه باید خودرو را روی دنده خلاص قرار دهید و پدال کلاچ را رها کنید. اهمیت رعایت این نکته در شرایطی همانند ترافیک دوچندان می گردد و بی توجهی شما در این شرایط می تواند عملکرد صفحه کلاچ را با اختلال روبرو کند.
  3. نباید فراموش کنید که پدال کلاچ محل استراحت پای شما نیست و هنگام رانندگی شما نباید پای خود را روی پدال کلاچ قرار دهید. با این که تصور بسیاری از افراد این است که قرار دادن پا بر روی پدال کلاچ هیچ فشاری به صفحه کلاچ وارد نمی نماید، باید گفت که هر چقدر هم که فشار پای شما روی این پدال کم باشد، کماکان صفحه کلاچ خودرو را درگیر خواهد نمود. در نتیجه صرفا در مواقع مورداحتیاج پای خود را بر روی پدال کلاچ قرار دهید.
  4. برای کاهش سرعت خودرو از دنده معکوس استفاده نکنید. پدال ترمز به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است و استفاده از دنده معکوس صرفا در مواقع اضطراری قابل توجیه است. استفاده زیاد از دنده معکوس، عمر صفحه کلاچ را به طور چشمگیری کاهش خواهد داد، بنابراین در طول رانندگی این نکته را نادیده نگیرید.
  5. زمانی که قصد پارک کردن دارید، با استفاده از ترمز دستی، خودرو را در موقعیت خود ایمن کنید. با این که در دنده گذاشتن ماشین نسبت به حرکت آن جلوگیری به عمل می آورد اما با انجام این کار، شما به صفحه کلاچ خودرو فشار وارد می کنید. اهمیت رعایت این نکته وقتی سطح موردنظر دارای شیب است، بیش از پیش می گردد و عدم رعایت این مسئله می تواند به مرور زمان باعث خرابی صفحه کلاچ خودروی شما گردد.

مطلب پیشنهادی:معرفی انواع گیربکس اتوماتیک خودرو

2. تعویض استاندارد دنده

هنگام تعویض دنده شما باید 2 نکته مهم را مدنظر خود داشته باشید که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  1. زمانی که قصد تعویض دنده را دارید، باید پدال کلاچ را تا خاتمه بفشارید و سپس نسبت به تعویض دنده اقدام کنید. نصفه گرفتن کلاچ و تعویض دنده می تواند صفحه کلاچ را تحت فشار زیادی قرار دهد. بنابراین قبل از فشردنِ کامل پدال کلاچ، موقعیت دنده را جابه جا نکنید. شما باید قبل از جابه جا کردن موقعیت اهرم دنده، از کامل فشرده شدن پدال کلاچ اطمینان حاصل کنید.
  2. در رها کردن پدال کلاچ عجله نکنید. پس از این که شما دنده را عوض کردید، باید پدال کلاچ را به آرامی رها کنید. در صورتی که این پدال به صورت ناگهانی رها گردد، به صفحه کلاچ خودرو فشار بسیار زیادی وارد می گردد و سلامت این قطعه را به خطر میندازد.

3. استفاده از شتاب مناسب

اگر شما هم در شتاب گرفتن عجله دارید و می خواهید سرعت خودرو را در مدت زمان بسیار کوتاهی افزایش دهید، باید بدانید که عمر صفحه کلاچ در این شرایط به شدت کاهش پیدا می نماید. در نتیجه برای افزایش شتاب حوصله به خرج دهید و از شتاب گرفتن غیرمعمول با خودروی خود بپرهیزید تا صفحه کلاچ خودرو مدت زمان بیشتری را برای شما کار کند.

4. نگهداری صحیح از خودرو

یکی از مسائلی که عمر تمام بخش های خودرو از جمله صفحه کلاچ را افزایش خواهد داد، مراقبت صحیح از این وسیله است. شما با آنالیز روزانه شرایط بخش های مختلف خودرو می توانید عمر مفید همه قسمت ها را به صورت قابل توجهی افزایش دهید. از جمله این مراقبت ها می توانیم به آنالیز شرایط مایعات، روغن بخش های مختلف و … اشاره کنیم.

5. سرنشینان مجاز

هر خودرو برای سوار کردن تعداد محدودی از افراد طراحی شده است و شما نباید نسبت به این اندازه مجاز بی توجه باشید. اگر سرنشینان مجاز خودروی شما 5 نفر معین شده است، شما با سوار کردن افراد بیشتر به قطعات خودرو از جمله صفحه کلاچ فشار زیادی وارد خواهید کرد که کاهش عمر این قطعه را با خود به همراه دارد.

6. حرکت صحیح در سربالایی

اگر در یک سطح دارای شیب رو به بالا در حال رانندگی هستید، برای کاهش دادن سرعت خود نباید با کلاچ کار کنید. کاهش سرعت خودرو برعهده سیستم ترمز این وسیله است و شما با استفاده از دیگر بخش ها به این منظور، فشار زیادی را به آن ها تحمیل می کنید. در این شرایط صرفا برای تعویض دنده از پدال کلاچ بهره ببرید.

7. مراقبت از کلاچ خودرو با تعویض به موقع روغن و فیلترها

یکی از بخش های بسیار مهم سیستم جعبه دنده، روغن گیربکس است که بدون وجود آن، مسائل زیادی در این ساختار ایجاد خواهد شد. در صورتی که روغن گیربکس خودروی شما در شرایط خوبی قرار نداشته باشد، چرخ دنده با اصطکاک زیادی حرکت می نمایند که یکی از نتایج آن، خراب شدن صفحه کلاچ ماشین است. کارشناسان توصیه می نمایند که روغن گیربکس پس از طی کردن بین 40000 تا 60000 کیلومتر تعویض گردد. نباید فراموش کنید که اگر شما تعویض روغن گیربکس را به هر علتی به تعویق بیندازید، در آینده هزینه بیشتری را متحمل خواهید شد. بعلاوه شما در تعویض فیلترها نیز نباید کوتاهی کنید تا جعبه دنده و صفحه کلاچ قادر به انجام صحیح وظایف خود در برترین شرایط باشند. بهتر است که فیلترهای خودرو همزمان با روغن بخش های مختلف تعویض شوند تا خودرو بیشترین بازدهی را برای شما داشته باشد.

برای تعمیرات ماشین از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

بیشتر بخوانید: آموزش تعویض دستی روغن گیربکس

8. توجه به عملکرد کلاچ و صدای آن

اگر همواره وقتی در حال رانندگی هستید، به موسیقی گوش می کنید؛ نباید یک نکته مهم را از خاطر ببرید. صدایی که بخش های مختلف خودرو فراوری می نمایند، یکی از ساده ترین نشانه ها برای تشخیص وجود اختلال در عملکرد این بخش هاست. بنابراین شما باید با گوش کردن مقطعی به این صداها، اختلال موجود در خودرو را در مدت زمان کوتاهی شناسایی کنید. به این منظور حداقل هفته ای یکبار ضبط خود را خاموش نموده و به صداهای فراوریی خودرو توجه کنید. اگر در این شرایط هرگونه صدای غیرطبیعی شنیدید، باید ریشه این مشکل را با یاری یک فرد متخصص شناسایی کنید. کارشناسان مجرب خبرنگاران در راستای انواع تعمیرات تخصصی خودرو در کنار شما خواهند بود و شما با ثبت یک درخواست ساده می توانید در منزل خود از این خدمات بهره مند شوید.

جمع بندی

در این مقاله از مجله خبرنگاران کوشش کردیم که اطلاعات مهم راجع به مراقبت از صفحه کلاچ خودرو را در اختیار شما قرار دهیم. شما با رعایت نکاتی که در این مطلب مرور کردیم، می توانید عمر صفحه کلاچ را افزایش دهید و نسبت به خراب شدن زودتر از موعد این قطعه پیشگیری به عمل آوردید. نباید فراموش کنید که بخش نظرات پل ارتباطی بین شما و خبرنگاران است؛ شما می توانید سوالات و نظرات خود را از این طریق با ما در میان بگذارید تا کارشناسان خبرنگاران در اسرع وقت جوابگوی شما باشند. امیدواریم که از مطالعه این مقاله بهره برده باشید.

منبع: آچاره
انتشار: 18 مرداد 1401 بروزرسانی: 18 مرداد 1401 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 2428

به "8 نکتۀ مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 نکتۀ مراقبت از کلاچ خودرو در برابر آسیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید