سی تی اسکنی مخصوص مومیایی ها؛ رازها با اشعه ایکس برملا می شوند

به گزارش تور روسیه ارزان، سی تی اسکن موزه شیکاگو راز مومیایی ها را فاش می نماید.

سی تی اسکنی مخصوص مومیایی ها؛ رازها با اشعه ایکس برملا می شوند

موزه تاریخ طبیعی فیلد شیکاگو به پژوهشگران این امکان را داده که بدون باز کردن پوشش ظریف مومیایی ها، اطلاعات بیشتری از آن ها به دست آورند.

یک سی تی اسکن سیار در تابستان سال جاری به مدت چهار روز به موزه 130 ساله شیکاگو رفت و 26 مومیایی از مجموعه موزه فیلد اسکن شدند. با استفاده از این دستگاه پژوهشگرات پیروز شدند بدون باز کردن پوشش مومیایی ها، اطلاعات مهمی را درباره هویت و ویژگی فردی مومیایی به دست آورند. اسکنر با ساختن تصویر سه بعدی که از هزاران تصویر اشعه ایکس تشکیل شده، کار می نمایند و این فناوری قبل تر در پاسخ به معمایی درباره یکی از مومیایی های موزه فیلد امتحان خود را پس داده بود.

بقایای مومیایی 3,000 ساله بانو چنت-آآ که در دوره سوم مصر (1070-664 قبل از میلاد) زندگی می کرد، باستان شناسان را به شک انداخت بود. آنالیز ظاهری نشان می دهد که محفظه ورودی برای جسد او در صندوقچه مومیایی وجود ندارد. اسکن ها توانستند یک درز کوچک در پشت صندوقچه شناسایی نمایند که نشان می دهد جسد او به حالت ایستاده قرار گرفته و تابوت، با رطوبت نرم شده تا انعطاف پذیر گردد، از سر تا پا بریده شده و باز نگه داشته شده تا به پایین بدن قرار داده گردد و سپس دوباره درز گرفته شده است.

این تحلیل بعلاوه اطلاعات جدیدی درباره هاروا فاش کرد. اسکن ها نشان داد که او تا سنین 40 سالگی زندگی نموده و بقایای او هیچ نشانه ای از زندگی سخت و کار فیزیکی نداشته است. دندان های بی نقص او نیز نشان می دهد که او زندگی راحتی را در موقعیت اجتماعی بالا و دسترسی به غذای با کیفیت داشته است.

اعلامیه موزه بعلاوه بر احتیاج به رویکردی حساس تر در پژوهش روی بقایای مومیایی ها تاکید نمود است:

مومیایی ها اغلب به عنوان موجودات ترسناک یا وحشتناک با چشمان درخشان و پوشش های پاره شده شناخته می شوند، بقایای مومیایی شده انسان ها به ما دیدگاه بسیار شخصی نسبت به زندگی افرادی که بیش از 3000 سال پیش زندگی می کردند ارائه می دهد؛ امروزه استانداردهای ما برای مراقبت از بقایای انسانی بر اهمیت آن ها به عنوان افراد مستحق کرامت و احترام تاکید دارد.

استیسی دریک، مدیر مجموعه بقایای انسانی در موزه نیز درباره این امکان گفته است:

خیلی نادر است که بتوانید تاریخ را از دیدگاه یک فرد خاص آنالیز یا مشاهده کنید. این یک راه بسیار عالی برای ما است که ببینیم این افراد چه کسانی بودند؛ نه فقط چیزهایی که آن ها ساخته اند و داستان هایی که ما درباره آن ها ساخته ایم، بلکه خود افرادی که در آن موقع زندگی می کردند، بشناسیم.

منبع: کجارو / news.artnet.com
انتشار: 7 بهمن 1403 بروزرسانی: 7 بهمن 1403 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 2710

به "سی تی اسکنی مخصوص مومیایی ها؛ رازها با اشعه ایکس برملا می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سی تی اسکنی مخصوص مومیایی ها؛ رازها با اشعه ایکس برملا می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید