طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی خوشمزه

به گزارش تور روسیه ارزان، طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی در منزل بسیار ساده بوده و شما بدون احتیاج به مهارت خاصی می توانید این شربت را درست کنید. در این مطلب طرز تهیه شربت توت قرمز را بخوانید.

طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - توت سیاه از میوه های تابستانی با طعم ترش و شیرین است که خواص زیادی دارد. اگر شما اندازه زیادی توت سیاه خریداری نموده باشید که از اندازه مصرفتان بیشتر باشد، با آن چه می کنید؟ معمولا یکی از روش هایی که در چنین مواقعی خانم های کدبانو به آن روی می آورند، تهیه مربا و شربت میوه است. در این مطلب قصد آموزش تهیه شربت توت سیاه را داریم.

طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی

مواد لازم برای تهیه 1/2 فنجان (120 میلی لیتر) شربت
توت سیاه 450 گرم
شکر 6 قاشق غذاخوری (معادل 75 گرم)
آب1/4 فنجان (معادل 59 میلی لیتر)
لیمو ترش (اختیاری) 1 عدد

طرز تهیه شربت توت قرمز

  1. ابتدا ساقه توت ها را بگیرید، سپس توت، شکر و آب را در یک شیرجوش میانه بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید.
  2. اگر دوست دارید شربت کمی ترش تر گردد، آب یک عدد لیمو را گرفته و به مواد موجود در شیرجوش اضافه کنید.
  3. اجازه دهید مخلوط بر روی حرارت میانه بجوشد و مرتب آن را هم بزنید تا شکر حل گردد.
  4. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط بر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا غلیظ گردد.
  5. حدود 20 الی 30 دقیقه به حرارت دادن مخلوط بر روی حرارت ملایم ادامه دهید و زمانی که شربت غلیظ شد، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  6. وقتی شربت به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید.
  7. کاسه ای را زیر صافی با سوراخ های ریز قرار دهید و مخلوط توت سیاه را در صافی بریزید.
  8. با یک قاشق چوبی آغاز به هم زدن مخلوط نموده و آن را با پشت قاشق فشار دهید تا شربت از صافی عبور کنید و دانه های توت در صافی باقی بماند، سپس دانه های به جای مانده در صافی را دور بریزید.
  9. روی ظرف حاوی شربت را سلفون بکشید و آن را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
  10. شربت را پس از خنک شدن در بطری شیشه ای تمیزی بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم

  • شربت پس از قرار گرفتن در یخچال و خنک شدن، سفت تر می گردد، بنابراین دقت کنید در اثر جوشیدن بیش از حد سفت نگردد.
  • هنگامی که مخلوط توت، شکر و آب به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و مرتب شربت را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • زمانی که شربت غلیظ شد، بلافاصله حرارت را خاموش کنید، زیرا حرارت دادن زیاد شربت باعث سوختن و تلخ شدن آن می گردد.
  • شربت تهیه شده به این روش را می توانید تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
  • طرز تهیه شیره توت سیاه در منزل نیز کاملا شبیه به تهیه شیره توت سفید است.

موارد مصرف شربت توت سیاه

  1. از ترکیب این شربت با نوشیدنی محلی و نوشیدنی هایی مانند لیموناد و مارگاریتا، شربتی به رنگ بنفش حاصل می گردد که می توانید غلظت آن را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.
  2. اندازهی از این شربت را بر روی پنکیک یا وافل بریزید و صبحانه مورد علاقه خود را درست کنید. در صورت تمایل می توانید اندازهی شربت توت سیاه را با شربت پنکیک مخلوط کنید.
  3. 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب، 1 قاشق غذاخوری از این شربت و اندازهی نمک و فلفل را مخلوط نموده و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. این ترکیب خوشمزه را با سبزیجات تازه و یا به عنوان سس همراه با سالاد فصل مورد استفاده قرار دهید.
  4. این شربت را می توانید برای تزیین بستنی، فرنی، پودینگ برنج، کاستارد تخم مرغ و ماست به کار برید و از ترکیب آن ها طعم تازه ای ایجاد کنید.
  5. از ترکیب شربت خوشمزه توت سیاه با سس باربیکیو، سسی با طعم میوه حاصل می گردد که می توانید آن را همراه با انواع کباب ایرانی یا ژامبون مورد استفاده قرار دهید.

خواص شربت توت سیاه

  • برطرف عطش و جلوگیری از گرمازدگی و حالت تهوع
  • جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان، به خصوص سرطان دستگاه گوارش، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان دهانه رحم
  • جلوگیری از التهابات پوستی
  • مفید برای افراد مبتلا به کم خونی
  • وجود مقادیر بالا از املاحی چون پتاسیم، منیزیم و منگنز
  • کنترل فشار خون و تنظیم ضربان قلب به علت وجود پتاسیم
  • یاری به چربی سوزی و کاهش قابل توجه سطح چربی کبد
  • بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه
  • جلوگیری از عفونت های دستگاه ادرار
  • بازکردن گرفتگی ها، تسکین دادن حدت خون و از بین بردن عوارض صفرا
  • برطرف سرفه های ناشی از ورم گرم حلق و حنجره و تحلیل التهابات کام و زبان
  • باز کردن اشتها و مناسب برای درمان زخم روده، اسهال گرم و اسهال خونی

سخن آخر

توت سیاه، میوه گوشتی و خوشمزه ایست که کالری پایینی دارد به طوری که هر 100 گرم آن فقط 43 کالری را داراست، ولی سرشار از خواص مفید برای بدن بوده و به شکل های مختلفی به صورت خام، پخته، مربا و شربت مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که درصد بالایی از این میوه را آب تشکیل می دهد، به سرعت فاسد می گردد و یکی از راه های جلوگیری از فساد این میوه، تبدیل آن به شربت است. امیدواریم این شربت را در منزل درست کنید و تجربیات خود را در این زمینه با دیگران به اشتراک بگذارید. بعلاوه در صورتی که تمایل دارید، می توانید طرز تهیه شربت گل ختمی و طرز تهیه شربت توت فرنگی را نیز از سری مقالات آشپزی خبرنگاران مطالعه کنید.

انتشار: 26 مهر 1404 بروزرسانی: 26 مهر 1404 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 2760

به "طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید