این جملات طلایی را هر روز به کودکتان بگویید

به گزارش تور روسیه ارزان، بیان مکرر بعضی جملات مثبت و روحیه برانگیز به وسیله والدین، زندگی کودک و حال و روزش را متحول و متعالی می سازد.

این جملات طلایی را هر روز به کودکتان بگویید

به گزارش خبرنگاران، بیان مکرر بعضی جملات مثبت و روحیه برانگیز به وسیله والدین، زندگی کودک و حال و روزش را متحول و متعالی می سازد. چرا خانه را بهم ریختی؟ وسایلت را جمع کن! چرا این کار را کردی!؟ کفش هایت کجاست؟ سوار ماشین شو! دندان هایت را مسواک بزن و... این ها عبارت ها و جمله های بسیاری هستند که پدرها و مادرها هر روز به بچه ها خود می گویند تا به اصطلاح آن ها را تربیت نمایند.

  • این حرف ها را هرگز به کودکتان نزنید | 3 راه حل برای بهبود رفتارهای آزاردهنده بچه ها

بچه ها چون تجربه بزرگترها را ندارند سعی دارند مدام آزمون و خطا نمایند و در این جهت اشتباهات مختلفی را مرتکب شده و نتیجه آن بالا رفتن داد و بیداد پدر و مادر و بعضا خراب کاری اوضاع و احوال خانه را در پی دارند.

در این میان و در بین جهانی پرفراز و نشیب کودکی اگر با نگاه واقع بینانه و بیان کلمات هوشمندانه با بچه هامان برخورد کنیم می توانیم شاهد رشد روزافزون روحی و روانی آن ها بوده و قدم های مثبتی در جهت تربیت صحیحی دلبندانمان برداریم.

آنچه در ادامه این گزارش می آید بیان جملات مهم و راهبردی در روبروه با بچه هامان است که می تواند اثرات بسیار سودمندی در جهت زندگی و تربیت آن ها داشته باشد.

1- تو مهربانی

گاهی اوقات گفتن تو مهربانی می تواند به حقیقت تبدیل گردد. والدین باید کوشش نمایند بچه هاشان کاری مهربانانه انجام دهند و آن را درک نمایند. یادآوری مهربان بودن بچه ها به آن ها راهی بسیار قدرتمند برای یاری به تبدیل شدن آن ها به بزرگسالانی سالم از لحاظ احساسی و روحی است. علاوه بر این ها تشویق آن ها برای مهربان بودن با خود، منجر به مهربانی آن ها با دیگران نیز خواهد شد.

2- لطفا و سپاسگزارم

برای دریافت احترام باید احترام بگذارید. اینکه رفتار مناسب را برای بچه ها مدل سازی کنید بسیار اهمیت دارد. در ابتدای هر درخواستی مانند اینکه از کودکتان بخواهد فلان کار را انجام دهد کلمه لطفا بگذارید و در خاتمه هر کاری که برای شما انجام می دهد با کلمه سپاسگزارم سپاسگزارش باشید. با این کار شما سپاسگزاری را به او آموزش می دهید.

3- متاسفم

این کلمه ممکن است هر روز استفاده نگردد، اما بچه ها شما به اینکه وقتی کار اشتباهی می کنید از آن ها عذرخواهی کنید نیاز دارند. اینکه به فرزندتان بگویید من متاسفم به این معناست که حتی بزرگسالان هم باید مسئولیت کارهای اشتباهشان را قبول نمایند. اینکه وقتی عصبانی هستید یا کار اشتباهی انجام داده اید عذرخواهی کنید باعث ایجاد اعتماد در کودکتان خواهد شد.

4- کوشش خوبی بود

حتما وقتی فرزندتان واقعا کار مهمی انجام داده این جمله را به او بگویید؛ البته همیشه در نظر داشته باشید که ستایش بچه ها می تواند به نیازهای فردی هر یک از آن ها وابسته باشد و برای هر کودک فرق دارد.

5- برای داشتنت قدردانم

گفتن اینکه برای داشتن بچه هاتان بسیار قدردان هستید دقیقا به مقدار گفتن دوستت دارم به آن ها اهمیت دارد. قدردانی سطح دیگری از دوست داشتن و تشکر بابت داشتن آن ها و ارزش دادن به حضورشان را برای بچه ها تعیین می نماید. این سپاس و شکرگزاری به خاطر تولد بچه ها تان و بازگو کردن این موضوع به او باعث ایجاد عزت نفس در کودک شده و مثبت نگری و روحیه مثبت داشتن در بچه ها شما تقویت می گردد.

6- روزت چگونه گذشت؟

والدین اغلب با بچه هاشان زیاد صحبت می نمایند، اما حرفی را که باید بزنند نمی زنند. شما می توانید از کودکتان بپرسید روزش چگونه گذشته است و به پاسخ های او گوش دهید؛ حتی اگر پاسخ او به نظر شما ساده لوحانه بوده و شما با آن موافق نیستید باید به آن ها نشان دهید که به تجربه هایشان احترام می گذارید.

همیشه حواستان را در خصوص هر حرفی که با شما می زند جمع کنید. هیچ وقت در حالی که به صفحه موبایلتان خیره شده اید یا سرگرم کار با رایانه خود هستید با فرزندتان صحبت نکنید.

7- می دانم که از پسش برمی آیی

اینکه به بچه ها اجازه دهید فرصتی برای شکست خوردن داشته باشند یکی از بزرگ ترین هدیه هایی است که والدین می توانند به فرزندشان هدیه دهند. حل کردن مسائل کوچک بچه هاه فرزند شما را برای حل کردن مسائل بزرگتری که در بزرگسالی با آن ها روبرو می شوند، آماده خواهد نمود. گفتن این جمله طلایی به کودک باعث تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس او می گردد. کودک با شنیدن این جمله روحیه مضاعف گرفته و به قدرت و توان خود باور پیدا می نماید و یاد می گیرد باید با تمام وجود در مقابل هر کار و اقدامی فعالیت کند. اینکه به آنها بگویید می دانم که از پسش برمی آیی این پیغام را می رساند که شما آن ها را افرادی با توانایی های زیاد می دانید.

8- دوستت دارم

ممکن است گفتن این عبارت برای شما خیلی عادی باشد، اما خیلی از بچه ها این عبارت را از والدین خود نمی شنوند. گاهی اوقات والدین فکر می نمایند کارهایی که انجام می دهند عشقشان را به فرزندشان نشان می دهد، اما بچه ها حقیقتا نیاز دارند که این عبارت را بشنوند. بدانید جملات و بیان شیرین آن ها قدرت عجیبی در جذب و ایجاد روحیه و خودباوری دارند.

کلمات می توانند تسکین بخش یا دردناک باشند. بچه ها نیاز دارند که در این جهان احساس امنیت نمایند. اینکه به کودکتان بگویید دوستش دارید، باعث می گردد حس کند همیشه جایی در این جهان وجود دارد که کسی به او اهمیت می دهد. گفتن جمله دوستت دارم به بچه ها بسیار خوب است و به او آرامش می دهد و او همیشه می داند که والدینش برای او ارزش قائل هستند و از یک پشتوانه عاطفی قوی برخوردار است.

9- اشتباه پیش می آید

اوه! ظرف غذایت ریخت. برو و دو تا دستمال از آشپزخانه بیاور. من به تو یاری می کنم تا آن را تمیز کنی.

دقت کنید! به بچه ها خود حتی این عبارت نامناسب بچه ها شلخته - نگویید؛ بلکه به آن ها بیاموزید اشتباه کردن برای هر کسی پیش می آید و اشکالی ندارد. هنگام خطای بچه ها به او نشان دهید که مامان عصبانی نیست. این مساله حل می گردد. جهان که تمام نشده است؛ همه آدم های بزرگ نیز اشتباه می نمایند.

10- تعریف کردن از آن ها

تو خیلی خوب پازل حل می کنی. تو تکه های پازل را خیلی سریع کنار هم چیدی. همین تعاریف بسیار کوچک تاثیر مثبتی روی فکر کودک می گذارد. به طور مداوم به آن ها یادآوری کنید تا چه مقدار با استعداد و باهوش هستند. این کار باعث می گردد تا بچه ها برای خود ارزش بالایی قائل شوند.

11- شانس دوم بدهید

بیا! این اسباب بازی ای است که دیروز از تو گرفتم. می توانی امروز با آن بازی کنی. به قواعد بازی توجه کن. دادن شانس دوم به کودک بسیار عالی است؛ حتی اگر کودک شما یک روز قوانین را رعایت نکند و به اخطارهای شما گوش ندهد، در روز بعد به او این فرصت را بدهید تا دوباره شانس خود را امتحان کند. به این ترتب به او نشان می دهید که مطمئن هستید او از عهده انجام آن بر می آید. این مساله، حس اعتماد را در بچه ها پرورش می دهد.

12- مسئولیت پذیر بودن

درست است، تو حق داری؛ من اشتباه کردم، اجازه بده تا خطای خود را جبران کنم. گاهی پیش می آید مثلا در بازی، توپ از دست شما می افتد؛ اینگونه خطاها این فرصت را به شما می دهد تا مسائلی همانند پذیرفتن کارهای خود و درست کردن شرایط را به کودک خود بیاموزید.

این کار، اعتماد به نفس کودک را نیز افزایش می دهد. والدین با این کار احساس خویشتن پذیری را به کودک القا می نمایند. دقت کنید بچه ها در سنینی هستند که نیاز دارند بسیاری چیزها را خود تجربه نمایند تا حس کنجکاوی آن ها مرتفع گردد و نتایج این کنجکاوی را خود احساس نمایند.

13- اعتماد به کودک

می توانی وقتی دارم ظرف ها را می شویم، مراقب خواهر کوچکت باشی؟ اگر به فرزند بزرگ تر خود مسوولیت های این چنینی بدهید و به او بگویید: من به کسی مثل تو نیاز دارم تا مراقب او باشد، در واقع حس اعتماد به نفس او را افزایش داده اید. در این حالت بچه ها بزرگ تر به خواهر یا بردار کوچک خود آسیب نمی رسانند.

می توانید فرزند کوچک را داخل گهواره یا روی پتویی روی زمین بگذارید و اجازه دهید فرزند بزرگ تر با اسباب بازی یا نوازش فرزند کوچک تر، او را سرگرم کند. به این ترتیب، علاوه بر افزایش اعتماد به نفس متوجه می گردد که والدینش به او اعتماد دارند.

14- بی شرط عشق ورزیدن

مهم نیست چه کاری انجام داده ای، هیچگاه عشق من نسبت به تو تمام نمی گردد. بچه ها می دانند که شما آن ها را دوست دارید، اما باید درک نمایند که این عشق شرایط ندارد؛ هیچگاه تمام نمی گردد و بر اساس شرایط تغییر نمی نماید. اگر کودک شما لامپی را بشکند مسلما می ترسد تا آن را با شما مطرح کند؛ بنابراین علاقه خود را به او یادآوری کنید تا جرات بیان پیدا کند. این بیان محبت در کودک احساس امنیت و آرامش به وجود می آورد.

فرزند شما مهم تر از کارهایی است که انجام می دهد و والدین می توانند از این شرایط آموزنده برای آموزش بچه ها خود برای تکرار نکردن این کار استفاده نمایند.

15- فقط گوش کنید

کارهای بچه ها بهتر از صحبت های آن ها همه چیز را بیان می نماید. گاهی، بچه ها کلمه ای را برای حرف های خود نمی یابند. اگر شرح مسئله ای که با برادر خود پیدا نموده برای کودک شما سخت است، به چشمان او نگاه کنید و به او اجازه دهید حرفش را بزند. گوش کردن به حرف های او نشان دهنده علاقه و احترام شماست؛ یعنی شما برای او ارزش قائل هستید و کاملا درک می کنید که در شرایط سختی واقع شده است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 1 مهر 1401 بروزرسانی: 1 مهر 1401 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 2456

به "این جملات طلایی را هر روز به کودکتان بگویید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این جملات طلایی را هر روز به کودکتان بگویید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید