10 غذای خیابانی سنگاپور که باید امتحان کنید

سنگاپور کشوری دوست داشتنی در جنوب شرق آسیاست که علی رغم مساحت کوچک خود، جمعیت نسبتا بالایی داشته و همین امر موجب تنوع فرهنگ ها و آداب و رسوم در آن شده است. این کشور غذاهای بسیار لذیذی نیز دارد که امتحان کردن آن ها خالی از لطف نیست. با خبرنگاران همراه باشید تا فهرستی از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی سنگاپور را با هم آنالیز کنیم.

10 غذای خیابانی سنگاپور که باید امتحان کنید

همراه ما باشید تا با تور سنگاپور از توسعه‌یافته ترین کشور آسیا دیدن کنید.

فرنی قورباغه

می دانم، قطعا با شنیدن نام قورباغه و یادآوری قیافه زیبا و خوردنی آن، کمی حالتان بد شد، ولی باور کنید همه کسانی که این غذا را با اکراه چشیده اند، عاشق آن شده اند! گفته می گردد که فرنی قورباغه خیلی هم غذای بدی نیست و واقعا مزه دلچسبی دارد. راستش را بخواهید خود من وقتی به یکی از محبوب ترین غذاهای کشور عزیزمان یعنی کله پاچه فکر می کنم و کله درسته پخته شده گوسفند را پس از ساعت ها جوشیدن در دیگ تجسم می کنم، می بینم که ما هم غذاهای ترسناک و ناخوشایند زیاد داریم. شاید اگر یکی از همین قورباغه خورها را مجبور به خوردن کله پاچه کنید، با دیدن پاچه ها به التماس بیفتد و از شما بخواهد که او را از این کار معاف بدارید. پس بهتر است تا طعم غذایی را نچشیده ایم، در خصوص خوشمزه بودن یا نبودن آن اظهار نظر نکنیم. این غذا یکی از نرمترین و البته تمیزترین غذاهاست (از نظر بهداشتی و البته از نظر مردم سنگاپور). این قورباغه ها، در سویا، پیاز، فلفل قرمز، زنجبیل و الکل خوراکی که کمی بحث برانگیزش می نماید، خوابانده و سپس به دقت پخته می شوند. این غذا بسیار لذیذ است و حتی برخی از مشتریان آن ادعا می نمایند که مزه آن بسیار به مرغ نزدیک است! فرنی که در کنار گوشت قورباغه سرو می گردد، بسیار نرم و لذیذ و اغلب همراه با سس پیاز سبز است. این غذای بدشکل ولی بسیار خوشمزه، احتمالا جزیی از خاطرات ماندگار افراد از سفر به سنگاپور است.

باکوته

این غذا، سوغاتی مهاجرانی است که از چین به سنگاپور رفته اند و به تدریج به یک از محبوب ترین غذاهای سنگاپور تبدیل شده است. باکوته در زبان اهالی سنگاپور به معنای چای استخوانی است (که خودم هم نمی دانم یعنی چه) و یکی از لذیذترین غذاها از نظرمردم سنگاپور است. البته در خصوص نام این غذای محلی، افسانه سازی های بسیاری هم شده است. مثلا مردم سنگاپور می گویند که سال ها پیش، زمانی که یک آشپز تهیدست، سعی در سیر کردن شکم فقرا با منابع ناچیز غذایی خود داشت، برای اولین بار پیروز به پخت این غذا شده است. آن فرد حتی فکرش را هم نمی کرد که روزی این غذا تبدیل به یکی از بهترین، خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای خیابانی سنگاپور گردد. اگر به سنگاپور رفتید، برای شادی روح آن مرحوم هم که شده حتما چند لقمه مختصر از این غذا را میل بفرمایید! مطمئنا طعم عالی آن، رضایت شما را جلب خواهد نمود!

ماهی پهن سمبل (sambal)

این ماهی که با نام ایکان باکار یا همان ماهی باربیکیو شناخته می گردد، یک غذای فوق العاده محبوب بین اهالی سنگاپور است. سالهای سال، این ماهی در نظر مردم سنگاپور به عنوان غذایی بسیار ارزان و پیش پا افتاده تلقی می شد و تا این حد به آن توجه نمی شد، تا این که روزی یک نفر ایده ای بسیار خلاقانه را روی آن پیاده کرد. ایده او، آمیختن این ماهی با سس تند سمبل بود. همین کار ساده موجب شد که این خوراک به غذایی بسیار فراگیر و محبوب در کشور سنگاپور تبدیل گردد. نتیجه کار بی نظیر است! این ماهی در برگ موز کباب می گردد تا طعم طبیعی خود را حفظ کند. سس سمبل هم که عامل اصلی خوشمزه شدن این غذاست ، خود ترکیبی از فلفل تند، بلاکان یا همان رب میگو، موسیر و ادویه جات مخصوص ترشی است و روی ماهی در حال کباب شدن ریخته می گردد. اغلب در مراحل نهایی پخت این غذا، از کلامانسی که نوعی میوه ترش است نیز برای خوش طعم کردن این غذا استفاده می گردد. اگر این غذا به صورت حرفه ای پخته گردد، خواهید دید که علی رغم شنماینده بودن پوشش بیرونی آن، داخلش کاملا نرم و دلچسب است. در سنگاپور، این غذاها را که به اختصار BBQ گفته می گردد، می توان در بازار تامان جورانگ به آسانی یافت. اگر به سنگاپور سفر کردید حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید.

خرچنگ گل آلود

فلفل قرمز یا فلفل معمولی؟ اگر قرار باشد که یکی از این دو را در پخت خرچنگ گل آلود بهره ببرید، به شخصه باید اعتراف کنم که این سوال، یک معمای سخت است، مخصوصا برای کسی که سال ها در سنگاپور زندگی نموده است. این خرچنگ را خرچنگ لجنی هم می گویند چرا که همواره درون گل و لای زندگی می نماید. برای تهیه غذای فوق، خرچنگ سخت پوست را به صورت درسته درون روغن سرخ می نمایند و به آن یکی از این دو ترکیب را می افزایند: فلفل سیاه و یا لایه نازکی از سس گوجه فرنگی به همراه فلفل قرمز. دستور پختی که در آن از فلفل قرمز و سس گوجه فرنگی استفاده می گردد، کمی قدیمی تر از دیگری است و مربوط به سال 1956 است و سه سال پس از آن در سال 1959 نیز پخت نسخه دوم این غذا به همراه فلفل سیاه متداول شد. هر دو نوع این غذا بسیار خوشمزه هستند اما به نظر می رسد که از خرچنگ سرو شده با سس جک فروت و فلفل سیاه نمی توان گذشت. از جمله مکان هایی که می توان این غذها را در آن جا یافت، می توان به غذافروشی دریایی لانگ بیچ اشاره نمود که متخصص پخت خرچنگ با سس سیاه است. اگر به دنیال جایی برای نسخه فلفل قرمز این غذا هستید، پیشنهاد ما غذاخوری خانه سرخ است. اما اگر می خواهید بهترین خرچنگ گل آلود دنیا را تجربه کنید، می توانید با پرداخت بهایی بالاتر به کرب پارتی بروید و علاوه بر این دو دستورالعمل، دستورالعمل های دیگر را نیز برای پخت خرچنگ گل آ لود تجربه کنید. در این رستوران شما حتی می توانید مبداء جغرافیایی خرچنگتان را انتخاب کنید!

چلو مرغ

این غذا هم همچون باکوته از جایی خارج از سنگاپور به این کشور وارد شده است. مهاجرانی که از جزیره هاینان در جنوب چین به سنگاپور رفته اند، این دستور پخت را با خود به آنجا برده اند. این غذا به عنوان غذایی ملی و نیمه رسمی شناخته می گرددو در رده بندی های دنیای خوشمزه ترین غذاها، همواره جزءبرترین ها بوده و هست. براساس آداب و رسوم هاینانی، یک مرغ ترجیحا بالغ و چاق و چله و آغشته به روغن را به صورت درسته با گوشت خوک و استخوان مرغ در یک ظرف قرارمی دهند تا کاملا پخته گردد. سپس آن را قطعه قطعه نموده و به همراه برنج پخته در خمره ای جداگانه قرار می دهند. یک فلفل قرمز تند هم در کنار این غذا قرار داده تا طبیعت تند و اصالت جنوب شرقی خود را حفظ کند. برای خوشمزه شدن هرچه بیشتر این غذا به آن زنجبیل و سس سویا هم می افزایند. پس از طی این مراحل، غذایی به دست می آید که دل هر بیننده ای را می برد! بهترین بشقاب از این غذا را در مینگ کی به آسانی خواهید یافت. اگر هم از چلو مرغ خسته شده اید، بهتر است چلو اردک را امتحان کنید. این غذا اگر چه روش پختی همانند چلو مرغ دارد اما مزه متفاوتی داشته و قطعا ارزش تجربه کردن را دارد.

دورین (Durian)

بی فایده نیست که دورین را شاه میوه ها می دانند! (من که با شنیدن نام دورین، یاد کاراکتر شوخ و دوست داشتنی شاه جولین در کارتون پنگوئن های ماداگاسکار افتادم. شما را نمی دانم!) . سنگاپوری ها و همسایگانشان در جنوب شرقی آسیا به داشتن اشتهای سیری ناپذیر برای رفتارهای ناهمگون شهرت دارند. این میوه مزه عجیبی دارد و با تعاریفی که از آن شنیده ام، باید بگویم نمی توان بدون چشیدن مزه آن گفت که خوب است یا افتضاح. مزه این میوه کمی به شیرینی شبیه است ولی شیرین نیست. هنگامی که ویکتوریا آلفرد راسل والاس این میوه را برای اولین بار چشید گفت: مزه اش شبیه یک کاستارد غنی شده با مزه زیاد بادام است. احتمالا او کوشش نموده است که مودب باشد! اگر در لحظه ابتدایی گاز زدن این میوه کمی استقامت کنید، پس از جویدن آن آرام آرام به مزه شیرینی می رسید که ارزشش را دارد. این میوه را می توانید در بازار از فروشگاه تئوبون تک و دخترش بخرید. نکته مثبت این فروشگاه این است که فروشندگانش توضیحات جامعی را در خصوص روش مصرف این میوه به شما خواهند داد. هنگام برگشتن از سنگاپور هم می توانید تعدادی از آن ها را با خود به عنوان سوغاتی بیاورید و آشنایانتان را راضی کنید.

او-لواک (OH-luak) و شای تاو کوای(chai tao kway)

این دو غذا با وجود آن که از هم جدا هستند، اما در یک نقطه با هم اشتراک دارند و آن هم تخم مرغ است. Oh-Luak در حقیقت نوعی املت صدف است که از سرخ کردن تخم مرغ و نشاسته سیب زمینی همراه با سخت پوستان لذیذ تهیه می گردد. می توان نوعی از این غذا را که نشاسته کمتری دارد هم در بازار پیدا کرد اما از قلم نیاندازید که در این صورت، غذا کمی از مزه خود را از دست می دهد. این غذا اصالتی تایوانی دارد اما در سنگاپور نیز بسیار محبوب است و به همین دلیل است که نام آن را در فهرست ده تایی خود آورده ایم. البته از قلم نیاندازید که این دستور پخت مربوط به نسخه تایوانی آن است و نسخه سنگاپوری آن علاوه بر مواد گفته شده، طبق معمول دارای فلفل قرمز و سرکه هم هست.در خصوص شای تاو کوای هم بهتر است بدانید که این غذا به اشتباه به عنوان کیک هویج شناخته شده است اما اصلا ارتباطی با هویج ندارد! تنها دلیل این اشتباه تشابه اسمی بین تربچه و هویج در زبان سنگاپوری است. در همان غرفه فروش او لواک می توانید این غذا را نیز پیدا کنید. غذای فوق شامل تخم مرغ سرخ شده در روغن ترب کوهی، کیک تربچه و ادویه است. شای تاو کوای معمولا به عنوان صبحانه سرو می گردد و محبوبیت بسیار زیادی در سنگاپور دارد.

کاری (curry) کله ماهی قرمز

در فرهنگ غذاخوری غربی، معمولا پس از خوردن گوشت بدن ماهی، کله آن را دست نخورده باقی می گذارند. اما در جنوب شرقی آسیا این گونه نیست. در کشورهای این منطقه، کله ماهی، پایه تعدادی از غذاهای مشهور را تشکیل می دهدکه معروف ترین آن ها نوعی کاری است. دستور پخت اصلی این غذا هم همانند بسیاری از غذاهای نام برده در فهرست، اصالتی غیر سنگاپوری و بنگلادشی دارد اما این امر کوچک ترین تاثیری بر محبوبیت فوق العاده آن در سنگاپور ندارد. کاری نوعی نازک و غنی از کرالان (keralan) است که با بادمجان و بامیه همراه شده است. از سس نیز در کنار این غذا استفاده می گردد و سر ماهی موجود در غذا هم ترد و معطر است. غرفه های هندی این غذا را با ادویه و فلفل بسیار بیشتری به فروش می رسانند، در حالی که غرفه های چینی مزه شیرین و متعادل را ترجیح می دهند. در بین دستورهای مختلف پخت این غذا، دستور پخت آسام، منحصر به فردترین و خوشمزه ترین است. در این روش، در انتهای غذا، مقداری تمر هندی ترش هم سرو می گردد که واقعا لذت بخش است. برای امتحان کردن این غذا، بهترین جا، غذاخوری گوا ما جیا است که علی رغم عمر پنج ساله خود، مشهورترین مکان برای خوردن این غذا در سطح شهر است.

لاکسا کاری

اگر فقط به اندازه خوردن یک بشقاب غذا در سنگاپور وقت داشته باشید فقط باید لاکسا را امتحان کنید. این غذا ذائقه چینی و مالایی را با هم درآمیخته است و سس نارگیل خامه ای، پاستا ورمیشل و کشک لوبیای سرخ شده از مواد تشکیل دهنده آن هستند. برش هایی از ماهی و میگو نیز برای ایجاد یک وعده غذایی سالم و در عین حال دلچسب به این غذا اضافه نموده می گردد. مانند کاری کله ماهی می توان به آن تمبر هندی اضافه نمود. در تهیه لاکسا از پیاز، فلفل قرمز، خیار و آناناس استفاده می گردد و برای طعم دادن هرچه بیشتر به این غذا، به آن نعنای ویتنامی و زنجبیل نیز می افزایند. برخی رستوران ها مانند کاتونگُ در این غذا از رشته فرنگی خرد شده نیز استفاده می نمایند و آن را به عنوان یک نوع سوپ به مشتری عرضه می نمایند. اگر به سنگاپور سفر کردید، این غذای فوق العاده را از دست ندهید.

تائو هوا

پس از خوردن این همه غذای تند و ادویه ای ، بدون شک به مقادیر زیادی دسر برای خنک کردن آتش درون خود احتیاج پیدا خواهید کرد! تائو هوا در حقیقت نسخه محلی دونگ هوای چینی است که به عنوان دسری دوست داشتنی شناخته شده است. این دسر به همراه شربتی شیرین و آمیخته با برگ پاندان که دانه های جینکو بر روی آن شناور است، سرو می گردد. این دسر را می توان به هر دو صورت گرم و سرد میل کرد و با سرد شدن، تغییر طعم خاصی در آن ایجاد نمی گردد. لطفا توجه داشته باشیدکه به هیچ وجه نسخه ژله مانند آن را که به تازگی فراگیر شده است، سفارش ندهید چرا که دارای مقادیر بسیار زیادی از قند بوده و برای سلامتی مضر است. سویا و بادام هم زمان به همراه این دسر عرضه می گردد که فرد دوست دشته باشد دسرش بسیار شیرین باشد. پس از میل کردن این غذاهای تند، خوردن تائو هوا توصیه می گردد.

آیا تاکنون به سنگاپور سفر نموده اید؟ اگر تجربه ای از سفر به سنگاپور و خاطره ای از غذاهای خوشمزه و تند آن دارید، آن را با ما و دوستانتان در خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: theculturetrip

منبع: کجارو
انتشار: بروزرسانی: 9 مهر 1398 شناسه مطلب: 664

به "10 غذای خیابانی سنگاپور که باید امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 غذای خیابانی سنگاپور که باید امتحان کنید"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید