آش شله قلمکار رستورانی با راز خوشمزگی و لعاب فوق العاده
به گزارش تور روسیه ارزان، آش شله قلمکار از آن دسته آش هایی است که در ماه رمضان، چه در رستوران و چه در خانه برای آن سر و دست می شکنند. تهیه این آش پر گوشت و مغذی سخت و سخت نیست تنها نیازمند کمی صبر و حوصله است. خواندن طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی به شما در تهیه این آش مجلسی و خوشمزه یاری خواهد نمود. پس آن را کامل بخوانید تا با تهیه آن به سفره افطارتان رنگ و بویی دیگر دهید.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار رستورانی
- گوشت گردن گوسفندی 700 گرم
- پیاز چهار عدد
- خیار دو عدد میانه
- برنج یک پیمانه
- سبزی آش یک کیلوگرم
- بلغور گندم یک پیمانه
- لوبیا چیتی یک پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- کره 50 گرم
- ماش نصف پیمانه
- دارچین یک قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی
1. حبوبات را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی باید حبوبات ها را به صورت جداگانه چند بار با آب سرد خوب بشویید. سپس نخود، لوبیا چیتی و لوبیا چشم بلبلی را در کاسه های جداگانه خیس کنید. خیارها را شسته و از نصف کنید. آن ها را داخل هر یک از ظرف های حبوبات بیاندازید تا نفخ شان سریع تر گرفته گردد. برترین زمان برای خیس کردن حبوبات به همراه خیار، تنها سه ساعت است. در ادامه عدس، ماش و بلغور گندم را هم خوب بشویید و هر یک را جداگانه برای یک ساعت خیس کنید. در نهایت برنج را هم جداگانه شسته و برای 2 ساعت در یک کاسه دیگر خیس کنید. برای دانستن فوت وفن های بیشتر می توانید طرز تهیه آش شله قلمکار را بخوانید.
2. حبوبات را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی باید ماش و عدس خیس نموده را با میزانی آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید. یک ساعت و نیم زمان دهید تا با حرات کم پخته شوند. با نیم پز شدن ماش و عدس، آن ها را آب کش نموده و کنار بگذارید. برنج را هم با میزان مناسبی آب داخل قابلمه بریزید تا کامل پخته گردد سپس نخود، لوبیا چیتی و لوبیا چشم بلبلی را داخل قابلمه بریزید. تا جایی آب بریزید که روی آن ها را بگیرد. حال شکیبا باشید تا کامل پخته شوند. حبوبات پخته را آبکش نموده و کنار بگذارید. در نهایت بلغور گندم را در قابلمه ای جداگانه بریزید و یک ساعت ونیم زمان دهید تا لعاب بیاندازد. اگر در پی درمان نفخ ناشی از حبوبات هستید حتما مطلب درمان نفخ شکم را بخوانید.
نکته: در صورت نداشتن عجله برای پخت آش شله قلمکار می توانید خیار را حذف کنید.
2. گوشت را ریش ریش کنید
آش شله قلمکار را به آش گوشت هم می شناسند پس در دومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی باید گوشت را با آب سرد تمیز بشویید سپس گوشت را به چند تکه تقسیم کنید. دو عدد پیاز را پوست بگیرید. بعد آن را به چهار قسمت تقسیم کنید. پیاز و گوشت های خرد شده را به همراه فلفل و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید. آب جوش را تا جایی بریزید که روی گوشت ها را بگیرد. حال قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا جوش بیاید. در ادامه کف های روی گوشت را بگیرید چراکه رنگ گوشت را تیره خواهد نمود. در قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید. چهار ساعت زمان دهید که گوشت ها کامل پخته شوند. در نهایت آن ها را ریش ریش کنید.
نکته: آب گوشت را بیرون نریزید چراکه در مراحل بعدی به آن احتیاج دارید.
3. برنج، بلغور و حبوبات را بریزید
در سومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی باید حبوبات پخته شده را داخل مخلوط کن بریزید تا با یکدیگر مخلوط شوند. بلغور گندم را با میزانی آب داخل قابلمه بریزید تا کمی بجوشد. حال برنج خیس خورده را هم بریزید و مواد را هم بزنید. کمی آب گوشت هم بریزید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. بعد از 15 دقیقه حبوبات میکس شده را هم داخل قابلمه به مواد اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. از خواندن طرز تهیه آش رشته با برنج غافل نشوید.
4. سبزی و گوشت را بریزید
زمانی که مواد به خورد یکدیگر رفتند باید در چهارمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی سبزی آش و گوشت ریش شده را داخل قابلمه بریزید. مواد را به آرامی اما مداوم هم بزنید. زمان دهید تا مواد آش با یکدیگر جوشیده و جا افتاده شوند. یادتان باشد که در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ سبزی ها تیره نگردد. در صورت غلیظ شدن آش، کمی به آن آب جوش اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا ته نگیرد. برای داشتن یک آش رستورانی در این مرحله باید نمک و فلفل را با توجه به ذائقه تان اضافه کنید تا آش شله قلمکارتان مزه دار گردد. طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل، شما را دستور سنتی آن آشنا می نماید.
نکته: این آش خوشمزه را بدون گوشت هم می توانید درست کنید.
5. آش را سرو کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی باید به سراغ تهیه پیاز داغ عسلی مجلسی بروید. پس به جای مانده پیازها را خلالی خرد کنید. آن ها را به همراه زردچوبه داخل تابه تفت دهید. سپس نیمی از پیازداغ ها را داخل قابلمه آش بریزید. مجدد در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آش با حرارت کم جا بیفتد. در پنج دقیقه پایانی همچون آش های رستورانی جا افتاده دارجین و کره را هم اضافه نموده و هم بزنید. در نهایت آش را داخل کاسه های موردنظرتان سرو و با مابقی پیازداغ ها تزئین کنید.
نکات تکمیلی تهیه آش شله قلمکار رستورانی
آش شله قلمکار همواره یکی از برترین گزینه ها برای پذیرایی و رنگ و لعاب دادن به سفره افطاری بوده است پس چه بهتر که با خواندن نکات تکمیلی، آش رستورانی درست کنید.
استفاده از گوشت در آش شله قلمکار رستورانی
آش شله قلمکار را به علت استفاده از گوشت فراوان، آش گوشت هم می شناسند پس برای داشتن یک آش رستورانی احتیاج است از گوشت با کیفیت و تازه گردن، راسته یا ماهیچه بهره ببرید. اگر تهیه گوشت گوسفندی برایتان سخت است از گوشت گاو یا بوقلمون هم می توانید بهره ببرید. از سویی دیگر برای طعم بهتر گوشت و آش استفاده از قلم گاو یا عصاره گوشت را از قلم نیاندازید. با خواندن مطلب طرز تهیه آب قلم، به راحتی خودتان در خانه آن را درست کنید.
عطر و طعم آش شله قلمکار رستورانی
طبخ آش شله قلمکار در ماه رمضان چه در منزل چه در رستوران ها بسیار افزایش پیدا می نماید؛ این آش سنتی و اصیل همچون طرز تهیه شله مشهدی، طعمی تند دارد. پس در ریختن فلفل اصلا دست و دل تان نلرزد. اگر با تندی فلفل مشکل دارید می توانید زنجبیل را جایگزین آن کنید که طعم مطبوعی به آن می دهد.
راز آش شله قلمکار رستورانی
آش شله قلمکار باید حسابی کشدار، غلیظ و جا افتاده باشد پس برای داشتن یک آش رستورانی باید موارد زیر را در دستور تهیه آن به کار ببرید:
- پخت آش رو حرارت ملایم به مدت طولانی
- چرخ کردن حبوبات و گوشت
- هم زدن مداوم آش
- اضافه کردن تره بیشتر در آش در صورت تمایل