انفجارهای کابل، بن بست مذاکرات صلح و نقش آمریکا

به گزارش تور روسیه ارزان، خبرنگاران، گروه بین الملل: دیروز بعد از ظهر، قبل از ساعت 17 به وقت محلی، کابل - پایتخت افغانستان- شاهد وقوع سه انفجار مهیب بود که شوک عظیمی به مردم این کشور وارد کرد و انعکاسی فراگیر در رسانه های خبری داشت.

انفجارهای کابل، بن بست مذاکرات صلح و نقش آمریکا

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

غیر از تروریستی بودن ماهیت این حادثه که در حوزه سیزدهم امنیتی در غرب کابل رخ داد؛ سه فاکتور مهم قابل چشم پوشی نیست: نخست آنکه انفجار در منطقه شیعه نشین پایتخت رخ داد؛ دوم آنکه دانش آموزان مدرسه دخترانه سیدالشهدا را هدف قرار داد و نهایت آنکه این جنایت در ماه مبارک رمضان و در روزهای منتهی به عید سعید فطر رخ داد.

این سه فاکتور می تواند به طور همزمان، نشانه ای از کوشش عاملان انفجار برای دامن زدن به اختلافات فرقه ای و در نهایت تفسیر غلط از آموزه های اسلامی باشد.

آن طور که از آمار برمی آید؛ تا به امروز شهادت 58 نفر تائید شده است که از این میان، به جز 8 نفر، همه قربانیان از دختران مدرسه سیدالشهدا بوده اند. بیش از 150 نفر نیز در این حادثه زخمی شده اند و آمار قربانیان رو به افزایش است.

روز گذشته، تصاویری منتشر شد از اینکه خانواده قربانیان، برای پیدا کردن سرنخی از عزیزانشان، در میان بقایای باقی مانده از انفجار، کتاب های درسی را که به گوشه و کنار پرت شده، ورق می زنند.

در این میان، تصویری از کتاب جغرافیا که در میان خاک و خون به زمین افتاده، به تمثیلی از رنج و درد دائمی مردم افغانستان بدل شده است.

بعضی از خانواده ها همچنان امروز نیز در جستجوی فرزندان گمشده خود هستند، در خارج بیمارستان ها جمع شده اند و اسامی نوشته شده روی دیوارها را خوانده و سردخانه ها را آنالیز می نمایند.

آنطور که از گفته شاهدان عینی برمی آید، انفجار نخست با استفاده از یک خودروی کرولای بمب گذاری شده اجرا شده است و همزمان، 2 مین نیز هنگام خروج دانش آموزان از کلاس های درس منفجر شده است.

دولت کابل اصرار دارد که این حادثه را به طالبان نسبت بدهد تا آنجا که اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در بیانیه ای خاطرنشان کرد: طالبان با تشدید جنگ نامشروع و خشونت شأن یک بار دیگر نشان داد که نه تنها به حل بحران کنونی به گونه صلح آمیز و اساسی تمایل ندارد، بلکه با پیچیده ساختن شرایط، فرصت فراهم شده صلح را هدر می دهد.

طالبان اما این اتهام را رد کرد تا آنجا که ذبیح الله مجاهد سخنگوی این گروه در واکنش به انفجارهای کابل، این حادثه را محکوم کرد. وی در ادامه، ضمن تأکید بر عدم دخالت در این رویداد، خاطرنشان کرد گروهک تروریستی داعش مسئول این حوادث بوده است.

با این حال، دولت کابل همچنان بر موضع قبلی خود مبنی بر دست داشتن طالبان در این حادثه اصرار دارد تا آنجا که سخنگوی وزارت کشور افغانستان می گوید: تشابه این حمله با بعضی حملات گذشته حاکی از آن است که انفجار، کار طالبان بوده است.

هفته گذشته نیز انفجاری مرگبار در ولایت لوگر رخ داد که 27 کشته و بیش از 110 زخمی در پی داشت. شماری از قربانیان آن حادثه نیز که در وقت افطار رخ داد؛ دانش آموزان دبیرستانی بودند که برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه به مرکز ولایت لوگر سفر نموده بودند.

اما صرف نظر از اتهام دولت کابل و انکار طالبان، این نکته که هیچ گروهی مسئولیت حملات را به عهده نمی گیرد حائز اهمیت است. این طور به نظر می رسد که همزمان با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، دست هایی پنهان قصد دارند تأمین امنیت در این کشور را که طی 20 سال گذشته همزمان صحنه تجاوز نظامی خارجی و درگیری های داخلی بوده است؛ امری بعید نشان دهند.

از یک سو ادعا می گردد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای انتها دادن به این تجاوز نظامی عجله دارد و از سوی دیگر، مقامات دولت واشنگتن با اظهارنظرهای مغرضانه خود به این برآورد که بدون حضور نیروهای خارجی، افغانستان دوباره به ورطه جنگ و بحران سقوط خواهد نمود، دامن می زنند.

اینکه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا می گوید هرگونه سناریویی را برای آینده افغانستان متصور هستیم، پیش درآمدی بر وقوع همین ناآرامی ها بود.

از سوی دیگر، مذاکرات بین الافغانی به بن بستی تازه خورده که بیش از همه ناشی از بدعهدی طرف آمریکایی در اجرای مفاد توافقی است که فوریه 2020، میان طالبان و واشنگتن حاصل شد. طبق این توافق، قرار بود نظامیان خارجی تا اول ماه می 2022، فرایند خروج از خاک افغانستان را تکمیل نموده باشند حال آنکه واشنگتن این فرایند را از این تاریخ شروع کرد!

طالبان نیز با اشاره به بدعهدی عامدانه آمریکا حق پاسخگویی را برای خود محفوظ می داند حال آنکه به نظر می رسد؛ پیش از آنها، دست هایی پنهان به دنبال آشفته تر کردن اوضاع برای ماهیگیری از آبی هستند که آمریکایی ها بستر گل آلود شدن آن را فراهم می نمایند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 12 خرداد 1400 بروزرسانی: 12 خرداد 1400 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 1950

به "انفجارهای کابل، بن بست مذاکرات صلح و نقش آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انفجارهای کابل، بن بست مذاکرات صلح و نقش آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید