تکریم سالمندان گامی برای تقویت صندلی بزرگان

به گزارش تور روسیه ارزان، خبرنگاران- گروه استان ها، مرضیه اردکانی: دوره سالمندی با تحولات زیادی در زندگی همراه است. زمانی که انسان به دهه 60 الی 70 از زندگی خود می رسد؛ احساس پیری را تجربه می نماید البته در تعریف سالمندی به هیچ وجه نمی گردد یک زمان خاصی را برای همه انسان ها تعریف کرد، ویژگی های سالمندی در اقشار مختلف مردم و شرایط زندگی آنها یکسان نیست به طور معمول کاهش توانایی های جسمی و ایمنی بدن، کم شدن استقلال، احساس تنهایی و گاهی اوقات احساس بی ارزشی و مفید نبودن از مشکلاتی است که کهنسالان با آن روبرو می شوند.

تکریم سالمندان گامی برای تقویت صندلی بزرگان

روز جهانی سالمند و هفته تکریم منزلت سالمندان، فرصتی است تا در کنار اجرای برنامه های مناسبتی، همه ما به یاد آوریم که این دوران در انتظار همه هست و با توجه به پیش بینی ها و آماری که حاکی از افزایش جمعیت سالمند در سال های آینده است؛ باید بیشتر از گذشته به فراهم کردن زیر ساخت های مناسب برای این قشر و آموزش های لازم برای ورود به این مرحله از زندگی، اقدام گردد.

تکریم سالمندان باید از کودکی آموزش داده گردد

راحله جاتن معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی استان قزوین در مصاحبه با خبرنگاران گفت: تکریم سالمند از سن کودکی باید آموزش داده گردد. در کتب درسی دانش آموزان باید مباحثی در مورد سالمندی و برخورد با افراد کهنسال گنجانده گردد تا آنها از سن پایین با نحوه برخورد با سالمندان و تکریم آنها آشنا شوند. حتی بهزیستی در هفته تکریم سالمند، در زنگ های انشاء و هنر دانش آموزان برای آنها موضوعاتی در ارتباط با سالمندان طرح می نماید تا ذهن آنها را درگیر این موضوع کند، البته بهزیستی در این هفته با ارسال مطالبی در مورد سالمندان به همه ارگان ها، روش های درمانی دوران سالمندی را آموزش میدهد.

وی اشاره نمود: سیاست سازمان در حال حاضر به سمت کوچک سازی مراکز با ظرفیت کمتر ولی با هدف ارتقاء کیفیت خدمات است و با اجرای این طرح، سالمندانی که توانایی انجام کارهای شخصی خود را دارند، می توانند به صورت رفت و آمدی، هم در اجتماع حضور داشته باشند و هم در مراکز نگهداری سالمندان باشند؛ این شرایط برای آنها همانند خانه است.

جاتن با تاکید به این موضوع که کارهای زیربنایی باید برای حضور سالمندان در اجتماع انجام گردد اضافه نمود: معلولین و سالمندان هم باید شهروند به حساب آورده شوند و در نقشه های اولیه ساخت معابر شهری و اماکن گردشی و تفریحی قبل از ساخت، برنامه ریزی برای حضور آنها دیده گردد. البته این موضوع هم اکنون به نسبت گذشته بیشتر رعایت می گردد؛ اما هنوز جای کار زیادی دارد. حتی در بعضی مواقع سعی می گردد که استانداردهای لازم در ساخت و اجرای مناسب سازی در معابر شهری رعایت گردد؛ ولی بعد از اجرا می بینیم با خواست ما متفاوت است و بهتر است در زمان اجرای کار هم، نظر کارشناسان ما در روند ساخت نقش داشته باشد، بیشترین دغدغه ما برای سالمندان و معلولین در اجراست.

معاون توانبخشی بهزیستی قزوین در ادامه گفت: آمار سالمندان استان که در بهزیستی پرونده دارند تعداد 10 هزار و 823 نفر است که 5 هزار و 728 نفر آنها زن و 5 هزار و 95 نفر آنها مرد هستند. همچنین تعداد سالمندان مستمری بگیر در استان یک هزار و 271 نفر است، تعداد مراکز شبانه روزی نگهداری سالمند در استان قزوین 7 مرکز و مراکز روزانه سالمندان 4 مرکز است و یک مرکز هم در امر ویزیت در منزل فعالیت می نماید.

وی یادآور شد: یک بنیاد فرازنگان هم در شهرستان آبیک فعال گردیده و یک موسسه سالمندان هم در استان قزوین، تعداد 700 نفر سالمند را تحت پوشش قرار داده و تمام این مراکز تحت نظارت اداره کلبهزیستی قزوین قرار دارند.

فعالیت گروه مردمی حامیان سالمندان در قزوین

دیدار و ملاقات با سالمندان یک موهبت است به ویژه همنشینی با سالمندانی که دور از خانواده خود در آسایشگاه و مراکز نگهداری سالمندان هستند؛ حال خوبی را به انسان می دهد، این افراد مهربان و قابل احترام به شما اجازه می دهند تا دستی بر کوله بار تجربه آنها برده و سهمی برای خود بردارید.

نزدیک به یک سال است که گروه منسجم و مردمی محور حامیان سالمندان در قزوین شکل گرفته و این گروه با حضور مرتب ماهیانه خود در مراکز سالمندان؛ به بذل عاطفه و مهربانی به آنها می پردازند و ارتباط عاطفی شکل گرفته بین اعضای این گروه و سالمندان، مثال بارزی از تکریم سالمندان است.

این گروه طبق یک برنامه، اول هر ماه به دیدن سالمندان تنها در آسایشگاه ها رفته و ضمن مصاحبت با آنها، دلجویی های لازم را از آنها نموده و شور زیبایی به آن مرکز می دهند.

مهمترین احتیاج سالمندان، عاطفی است

مینا الوندی مدیر گروه حامیان سالمندان استان قزوین در مصاحبه با خبرنگاران شرح داد: این گروه کاملا مردمی با حس انسان دوستی و با هدف افزایش نشاط روحی افراد کهنسالی که در مراکز سالمندان نگهداری می شوند؛ تشکیل گردیده است.

وی اضافه نمود: افرادی که در این گروه قرار دارند در موقعیت های مختلف شغلی و گروه های سنی متفاوت هستند، این گروه در اول هر ماه به صورت دسته جمعی به یک آسایشگاه رفته و سعی می نمایند با حضور خود و ابراز محبت وگوش کردن به صحبت های آنان، یک روز خوب را در کنار آنها سپری نمایند.

مدیر گروه حامیان سالمندان استان قزوین بیان نمود: مهمترین احتیاج سالمندان، عاطفی است که کمتر به آن پرداخته می گردد ولی ما سعی کردیم با تشکیل این گروه، تا حدی به این احتیاج آنها پاسخ دهیم.

الوندی اضافه نمود: خیلی خوشحال هستم که تا به امروز با همراهی این تیم، یک سال به بازدید این عزیزان رفتیم و از همه مهم تر شور و اشتیاق به زندگی را تا حدی در سالمندانی که در مراکز نگهداری می شوند؛ ایجاد کردیم. ما با وجود مسائل زیادی که در راه این خدمت وجود دارد؛ از هدف خود دست نمی کشیم. چون عقیده و رای خودم و اعضای هیئت مدیره این گروه این است که احترام به بزرگترها برای آینده خودمان هم مفید و لازم است.

وی اظهار کرد: من اول از همه به عنوان حامی و بعد مدیر گروه فقط تقاضا دارم تا ما را همراهی نمایند؛ تا با یاری هم دل هایی را شاد کنیم. قرار ما اول هر ماه در مراکز سالمندان سراسر استان قزوین است.

وی یادآورشد: تهیه و تدارک سفره هفت سین در سرای سالمندان، نظافت و آرایشگری سالمندان در عید نوروز، توزیع مواد اولیه غذایی و تهیه سوپ برای آنها در پاییز و زمستان و تعویض روی بالشت ها و تشک ها و موارد دیگر از عملکرد گروه حامیان سالمند در این یک سال بوده است.

عاشقی برای عاشقانی که در کنار ما سوختند

مریم طالبی نویسنده و مشاور گروه حامیان سالمندان هم به خبرنگاران گفت: این گروه در آبان ماه سال 96 فعالیت خود را با یک مدیرشروع کرد چون در همه شرایط کاری باید هماهنگی هایی صورت گیرد؛ بر همین اساس یک اتاق فکر در کنار گروه اصلی شروع به کار کرد. برای آذر ماه یک شعار در نظر گرفتیم و آن را در یک بنر به چاپ رساندیم با این مضمون که یا علی گفتیم و عشق شروع شد.

وی توضیح داد: دیدارهای ماهیانه گروه ما با سالمندان به طور مرتب انجام گرفته حتی ماه اسفند و هیاهوی عید نوروز و خرید عید، از خدمت این گروه کم نکرد و در بهار هم با تغییراتی که در فضای مرکز سالمندان امیرالمومنین ایجاد کردیم؛ شکوفایی سال جدید را برای سالمندان آن جا بیشتر کردیم.

طالبی بیان نمود: مهر ماه امسال هم طبق بازدیدهای دیگر و با مهری ماندگار این بازدید انجام شد و با شروع پاییز و این فصل برگ ریز ما هم عاشقی کردیم برای عاشقانی که تا دیروز در کنار ما سوختند و آب شدند تا ما رشد کنیم و آنها شاهد پیشرفت ما باشند. دیدار مهر ما هم با گرمایی چون ماه های قبل انجام شد.

وی اضافه نمود: خیلی از سالمندان سرای امیرالمومنین به تاریخ اول هر ماه عادت نموده اند که میزبان ما باشند؛ روز اول هر ماه از صبح بی تاب دیدار با بازدید نمایندگان و اعضای گروه هستند خصوصا مردها که مدام در حیاط قدم میزنند تا تیم ما وارد محوطه می شوند؛ اشک شوقی که در چشمان سالمندان عزیز جمع گردیده سرازیر می گردد با وجود مسائل زیاد در ماه های گذشته، اما خدمت به این سالمندان از ذهن و جان ما خارج نگردیده است. اعضای گروه در مدتی که در کنار این عزیزان هستند؛ ضمن دلجویی و ایجاد نشاط برای آنها، سعی می نمایند تا احتیاجهای آنها را هم شناسایی نمایند.

طالبی اشاره نمود: هیئت مدیره گروه سعی می نمایند تا با دیدارهای خود با مسئولین شهری، پیرامون مسائل مراکز سالمندان استان قزوین صحبت نمایند.

بیشتر مردم ما پیری را همراه با تنهایی، ناتوانی، از کار افتادگی، ابتلا به انواع بیماری ها و زندگی در انزوا می دانند. در حالی که این نگاه منفی باید عوض گردد. سالمندی می تواند یک اتفاق خوب باشد؛ اگر خود سالمند در سال های قبل، آموزش های لازم را برای ورود به این مرحله از زندگی دیده باشد و اگر همه ما راه و رسم برخورد با سالمندان و تکریم آنها را آموخته باشیم.

احترام ویژه به سالمندان و بزرگترها در فرهنگ اسلام هم بسیار توصیه گردیده است. تکریم آنان از آموزه های روشن فرهنگ غنی اسلامی است.

فراموش نکنیم تکریم این انسان های با تجربه و دوست داشتنی فقط مختصاین هفته نیست. هفته تکریم منزلت سالمندان به ما یادآوری می نماید که این فرهنگ باید همیشگی و نهادینه گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 13 بهمن 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 116

به "تکریم سالمندان گامی برای تقویت صندلی بزرگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکریم سالمندان گامی برای تقویت صندلی بزرگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید