طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی در 7 مرحله
به گزارش تور روسیه ارزان، حلوای مجلسی زعفرانی با آرد گندم یکی از راحت ترین و محبوب ترین حلواهای مجلسی ایرانی است که بیشتر برای نذری و مراسم ختم و عزا و حتی عروسی سرو می گردد. اما به عنوان عصرانه یا دسر برای بعد از وعده اصلی هم می توان حلوای آرد گندم را سرو کرد. این حلوای خوشمزه با مواد در دسترسی تهیه می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی و نکات پخت و خوشمزه شدن آن و تزیین قالبی حلوای مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد. شما می توانید فیلم طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی را هم مشاهده کنید.
مواد لازم مایه حلوای مجلسی زعفرانی (برای 6 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد سفید گندم | 2 لیوان فرانسوی دسته دار سرپر |
کره یا روغن جامد یا روغن حیوانی | 100 گرم |
روغن مایع سرخ کردنی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگیل | برای تزیین حلوا |
مواد لازم برای تهیه شهد حلوا
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آب | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
گلاب | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
زعفران (ساییده شده) | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان پخت حلوای مجلسی زعفرانی: 1 ساعت
مقدار کالری در 100 گرم حلوای زعفرانی مجلسی: حدود 469 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه شربت حلوا مجلسی زعفرانی
برای درست کردن حلوا به روش مجلسی برای مراسم ختم یا عروسی درست مثل ابتدا باید شهد یا شربت حلوا را آماده کنید. این شهد باید غلظتی کمتر از عسل داشته باشد. برای تهیه شربت حلوا، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول؛ آب و شکر را با هم مخلوط کنید
برای درست کردن شربت حلوای مجلسی زعفرانی ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا ذرات شکر به طور کامل در آب حل شوند.
در صورت تمایل شکر را می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به روش یا اینترنتی بخرید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن زعفران و گلاب به شهد حلوا
در مرحله بعد زعفران و گلاب را به محلول آب و شکر اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که رنگ شهد کاملا زعفرانی شد و شهد قوام گرفت و کمی غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید.
در صورت تمایل برای تهیه انواع عرقیات گیاهی مثل گلاب و خرید زعفران می توانید به وسیله فروشگاه های زنجیره ای به روش های حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
مراحل طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی با آرد سفید گندم
در طرز تهیه حلوای مجلسی زعفرانی مثل طرز تهیه حلوا ساده با پیمانه، باید ابتدا آرد را آماده کنید و بعد دیگر مواد را به آن اضافه کنید. برای مشاهده مراحل تهیه حلوا مجلسی با آرد گندم، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول؛ آرد را الک کنید و تفت دهید
قبل از هر چیز آرد را 2 بار الک کنید تا حین پخت گوله گوله نگردد. آرد را روی شعله ملایم گاز تفت دهید و مرتب هم بزنید تا تمام ذرات آرد به صورت هماهنگ تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته گردد. زمانی که رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی عایدی، شعله گاز را خاموش کنید. (بهتر است) یک بار دیگر هم آردهای تفت داده شده را الک کنید تا یک حلوای صاف، یکدست و لطیف داشته باشید.
در صورت تمایل برای خرید انواع آرد از جمله آرد سفید گندم می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله دوم؛ آرد و روغن را با هم تفت دهید
قرار است یک بار دیگر آرد را با روغن هم تفت بدهیم. پس همان قدر که در مرحله نخست تفت دادن، رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی عایدی شعله را خاموش کنید. بعد از الک کردن دوباره آرد تفت خورده، آرد را دوباره در ماهیتابه یا قابلمه بریزید.
آرد را به سمت گوشه های ظرف کنار بزنید به نحوی که وسط قابلمه خالی گردد. در این مرحله روغن مایع را به آرد اضافه کنید. شعله گاز را روی درجه ملایم تنظیم کنید. همه مواد را مرتب به هم بزنید تا به رنگ دلخواه حلوایی که می خواهید برسید. سپس کره (یا روغن جامد یا حیوانی) را اضافه کنید و آرد را هم بزنید تا کاملا کره یا روغن ذوب گردد.
در صورت تمایل انواع روغن جامد و نیمه جامد از جمله روغن حیوانی و انواع روغن مایع مثل روغن مایع سرخ کردنی را می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت حضوری یا اینترنی بخرید.
مرحله سوم؛ شهد حلوا را اضافه کنید
در این مرحله شهد را به آرامی و به تدریج به مایه حلوا اضافه کنید. در همین حین باید همزمان با اضافه کردن شهد مرتب مایه حلوا را هم بزنید. آن قدر حلوا را هم بزنید تا شهد خوب به خورد مواد برود. (در صورت دلخواه یک یا دو قطره عرق هل و گلاب هم اضافه کنید تا عطر حلوا بی نظیر گردد) وقتی حلوای مجلسی به روغن افتاد شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم: حلوا را گهواره کنید
حالا ظرف حلوا را از روی تابه بردارید و حلوا را گهواره کنید. در این مرحله باید وقتی حلوا به بافتی رسید که کف تابه جمع شد دسته های تابه یا قابلمه را بگیرید و به چپ و راست مثل گهواره تکان دهید تا حلوا روی خودش رول گردد.
این حرکات باید محکم باشند تا حلوا به روغن بیفتد. اگر حلوا از ظرف جدا نشد یعنی هنوز آماده نیست و باید مدت بیشتری روی گاز بماند، پس اگر لازم بود دوباره تابه یا قابلمه را برای چند دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا آماده گردد.
مرحله آخر: حلوای مجلسی زعفرانی را سرو کنید
حلوا را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید. حلوای نذری و مجلسی را با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل و … تزیین کنید.
در صورت تمایل خلال پسته و بادامرا می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
روش تهیه حلوای مجلسی زعفرانی قالبی
برای طرز تهیه حلوا مجلسی و ساده به صورت قالبی، بعد از درست کردن حلوا به روش بالا، حلوا را تا زمانی که داغ است، در قالب های ترجیحا سیلیکونی بریزید و مایه حلوا را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملا به قالب بچسبد. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا سرد گردد و حلوا خودش را بگیرد.
بعد قالب حلوا را در یک ظرف برگردانید یا با فشار به زیر قالب، حلوا را جدا کنید. حلواها را در ظرف سرو بچینید و روی آنها را با خلال یا مواد دلخواه دیگر تزیین و سرو کنید. بعلاوه برای ظاهر زیباتر حلوا، می توانید حلوا را بعد از آماده شدن، در قیف بریزید و با ماسوره ستاره ای یا شکوفه ای، به حلواها فرم دهید. سپس روی حلوا را تزیین و سرو کنید
نکات مهم در طرز تهیه حلوا مجلسی و نذری زعفرانی با پیمانه
- برای این که رنگ حلوا مجلسی و نذری زعفرانی، طلایی گردد باید به آرامی و با دقت آرد را تفت بدهید. بوی خامی آرد باید به صورت کامل گرفته گردد اما نباید آن قدر این تفت دادن ادامه پیدا کند که رنگ حلوا قهوه ای و تیره گردد. به همین منظور باید شعله در ملایم ترین حالت ممکن باشد. برای داشتن یک حلوای طلایی باید شکیبا باشید و دقایق زیادی را پای گاز به تفت دادن ملایم آرد صرف کنید.
- یادتان باشد آرد بعد از الک و تفت داده شدن وزنش کم می گردد. پس حتما دو لیوان سر پر آرد در این دستور بهره ببرید.
- اگر حلوای نذری و مجلسی شما کشدار می گردد به خاطر این است که گلوتن موجود در آردتان زیاد است. راهکار این مشکل این است که میزان کمی پودر نشاسته را به آرد اضافه کنید.
- برای درست کردن حلوای ساده یا زعفرانی با آرد گندم، آرد گندم سبوس دار برترین آرد است. آرد سبوس دار مثل آردی که برای تهیه نان سنگک استفاده می گردد، گلوتن پایینی دارد و به همین علت حلوا را لطیف تر می نماید. در مجموع در صنعت شیرینی پزی هر چه آرد گلوتن کمتری داشته باشد شیرینی ترد تر و شکننده تر و خوش خوراک تر از آب در می آید. آرد نانوایی از نوع آرد سبوس گرفته است و حلوای شما را سفت و کشدار می نماید. پس برای اینکه حلوا کشدار نگردد از آرد سبوس دار یا آرد سنگک بهره ببرید.
- یک ترفند درست کردن حلوای مجلسی پف دار این است که قبل از این که شهد را به حلوا اضافه کنید دو قاشق شکر روی ترکیب آرد و روغن بپاشید و به سرعت و بی وقفه هم بزنید. دانه های شکر سبب می گردد آرد کمی هوا بگیرد و حلوا پف کند. سپس شهد حلوا را اضافه کنید.
- می توانید به جای روغن حیوانی یا جامد، از کره به تنهایی و بعلاوه روغن مایع برای درست کردن حلوای نذری و مجلسی بهره ببرید.
- در آخرین مرحله و بعد از اضافه کردن شهد، می توانید چند قطره گلاب خالص و در صورت تمایل چند قطره عرق هل به مایه حلوا اضافه کنید تا حلوای مجلسی شما بوی بی نظیری پیدا کند.
بیشتر بدانید:
- اگر دوست دارید رنگ حلوا مجلسی تیره داشته باشید به هیچ وجه آرد را آنقدر تفت ندهید که رنگ آرد قهوه ای سوخته گردد. این کار باعث می گردد حلوا طعم سوختگی بگیرد. کافی است به مدت چند ثانیه و در مرحله آخر تفت دادن، شعله گاز را کمی زیاد کنید و به سرعت و بدون وقفه آرد را هم بزنید و تفت دهید تا رنگ آن فقط کمی و نه بیشتر، طلایی گردد. مراقب باشید آرد تیره نگردد چون طعم نامطلوبی پیدا می نماید.
- به جای آرد سفید گندم به تنهایی از ترکیب آرد سفید و آرد سنگک (نصف نصف) هم می توانید بهره ببرید.
- طرز تهیه حلوای ساده یا زعفرانی چه برای 2 نفر چه 4 نفر و 10 باشد چه برای 50 نفر به همین ترتیب است و فقط میزان مواد آن دو برابر یا سه برابر و … و یا نصف می گردد.
- اگر تمایل دارید که رنگ حلوای مجلسی زرد زعفرانی باشد باید هنگام تفت دادن آرد، آن را بیش از حد تفت ندهید تا رنگ آرد خیلی تیره گردد. همین که از خامی بیفتد کافی است. هر چقدر آرد را بیشتر تفت دهید رنگ حلوا در خاتمه پخت تیره تر و قهوه ای تر خواهد شد. بعلاوه برای اینکه حلوا رنگ و عطر زعفران را به صورت کامل به خود بگیرد، بهتر است به جای 1 قاشق غذاخوری زعفران، از میزان بیشتری زعفران بهره ببرید تا علاوه بر رنگ طلایی، عطر زعفران را هم در حلوای خود داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن حلوای مجلسی زعفرانی
چرا حلوا شل می گردد؟
1- علت شل شدن حلوا، استفاده کم از آرد است. اگر حلوا شل شد، کمی دیگر آرد بو داده و الک شده، به مایه حلوا اضافه کنید تا خودش را بگیرد. آرد را کم کم اضافه کنید تا حلوا سفت و خشک نگردد.
2- به قوام نرسیدن شربت به میزان کافی هم می تواند علت دیگر شل شدن حلوا باشد. برای هم زدن آرد و شربت، بهتر است از قاشق چوبی بهره ببرید. این محلول را به خوبی با هم ترکیب کنید و حرارت دهید تا یکنواخت و همگن گردد.
3- اگر حلوای مجلسی با آرد گندم فقط با روغن مایع تهیه شده باشد احتمال شل شدن آن وجود دارد. می توانید در کنار روغن مایع، از روغن جامد یا کره بهره ببرید. روغن جامد به سرخ شدن آرد و پوک شدن آن یاری می نماید و به حلوا قوام می دهد.
4- بعلاوه اضافه کردن پودر شیر یا زرده تخم مرغ می تواند به حلوا قوام بدهد که البته کاملا سلیقه ای و اختیاری است.
چه کار کنیم که رنگ حلوا تیره گردد؟
برای قهوه ای شدن رنگ حلوا، به مدت چند ثانیه و در مرحله آخر تفت دادن آرد، شعله گاز را کمی زیاد کنید و به سرعت و بدون وقفه آرد را هم بزنید و تفت دهید تا رنگ آن فقط کمی و نه بیشتر، طلایی گردد. مراقب باشید آرد نسوزد و طعم تلخ نگیرد.
بعلاوه می توانید در زمان مخلوط کردن روغن مایع و آرد، میزانی شکلات آب شده یا پودر کاکائو به مایه حلوای خود اضافه کنید. این کار باعث می گردد حلوای آرد گندم در خاتمه پخت، رنگ قهوه ای شکلاتی به خود بگیرد.
برترین روغن برای تهیه حلوا چیست؟
1- روغن جامد برای پوک کردن آرد و سرخ شدن آن مناسب است.
2- می توانید از کره برای طعم بهتر حلوا بهره ببرید.
3- روغن مایع ظاهر حلوا را براق می نماید.
برای اینکه نتیجه کار عالی از آب دربیاید، پیشنهاد قنادهای حرفه ای این است که از ترکیب این روغن ها بهره ببرید.
برترین آرد برای تهیه حلوا مجلسی چیست؟
آرد گندم، آرد برنج، آرد نخودچی و آرد سفید برترین آرد برای تهیه حلوای مجلسی است. بعلاوه می توانید از ترکیب آرد نان سنگک و آرد سفید به صورت نصف نصف هم بهره ببرید.
چرا حلوا ترک می خورد؟
علت ترک خوردن حلوا این است که مقدار روغن مایع یا جامد یا کره، کم بوده است.
چرا حلوا روغن می اندازد؟
مهم ترین علت روغن انداختن حلوا، استفاده بیش از میزان از روغن مایع، جامد یا کره است.
چرا حلوا دون دون میشه؟
برای جلوگیری از دانه دانه شدن حلوا مجلسی، آرد را حتما حداقل 3 بار الک نموده و هنگام اضافه کردن شربت، شربت را به تدریج به مایه حلوا اضافه کنید و مدام حلوا را هم بزنید. در غیر این صورت حلوایتان دانه دانه یا گلوله گلوله می گردد.
چرا حلوا سفت می گردد؟
علت سفت شدن حلوا یک یا چند مورد از موارد زیر است:
1- آرد به خوبی الک نشده است. بهتر است 2 تا 3 بار قبل از تفت دادن و یک بار بعد از تفت دادن، آرد را الک کنید.
2- مقدار روغن مایع، روغن جامد یا کره حلوا کمتر از نرمال بوده است.
3- روی حلوا را بعد از پخت و تزیین، نباید باز بگذارید. حلوا را در ظرف درب دار بریزید یا روی آن سلفون بکشید.
چرا حلوا گهواره نمیشه؟
علت گهواره نشدن حلوا مجلسی آرد گندم زمانی که آن را در ظرف سرو می ریزید، استفاده از شربتِ کم در فرایند درست کردن حلوا است. اگر حلوا قبل از برداشتن از روی حرارت، یکدست و خمیری نبوده، به آن کمی شربت دیگر (به صورت کنترل شده) اضافه کنید.
محصولات مرتبط
بادام درختی میانه 30 گرمی مزمز
34,900 تومان 39,000 تومان 11% تخفیف
چاشنی خورشت قیمه 40گرمی هاتی کارا
11,750 تومان 11,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 90 گرمی سانتین
45,500 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
195,700 تومان 230,000 تومان 15% تخفیف
آرد نخودچی 200 گرم ترخینه
42,900 تومان 47,000 تومان 9% تخفیف
آرد نول ممتاز 800گرمی فردینه
27,100 تومان 27,500 تومان 1% تخفیف
آرد سفید قنادی بسته سلفونی 500 گرمی تک نان
21,300 تومان 21,500 تومان 1% تخفیف
روغن نیمه جامد 5 کیلویی اویلا
295,700 تومان 321,500 تومان 8% تخفیف
روغن کره حیوانی قوطی 400 گرمی بیستون
182,900 تومان 185,000 تومان 1% تخفیف
روغن کنجد تصفیه 1250 میلی لیتر اویلا
455,900 تومان 480,000 تومان 5% تخفیف
روغن سرخ کردنی کم جذب 1350 گرمی غنچه
82,300 تومان 83,100 تومان 1% تخفیف
قند 3 کیلویی جلال اوغلو
130,900 تومان 225,000 تومان 42% تخفیف
شکر 1 کیلویی ورامین
49,000 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف
کره 50 گرمی پگاه
14,900 تومان 17,100 تومان 13% تخفیف
گلاب 750 گرمی مادلین
79,900 تومان 95,000 تومان 16% تخفیف
گلاب 900 میلی لیتری سمیه
84,900 تومان 95,000 تومان 11% تخفیف
منبع: افق کوروش