5 عاملی که اهمیت آموزش حضوری در مدارس را آشکار می نماید

به گزارش تور روسیه ارزان، تهران (پانا) - یک کارشناس تعلیم و تربیت با بیان اهمیت آموزش و نقش مدرسه در زندگی فردی و اجتماعی می گوید، با حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس توسعه مهارت ها و تجربه اندوزی اتفاق می افتاد.

5 عاملی که اهمیت آموزش حضوری در مدارس را آشکار می نماید

زهرا علی اکبری در گفت وگو با پانا درباره اهمیت و ضرورت بازگشایی مدارس اظهار کرد: بیشتر ما بدون اینکه از اهمیت و ضرورت آموزش و نقش آن در آینده شغلی و زندگی مان مطلع باشیم، به اجبار آموزش عمومی و اصرار والدین وارد مدرسه شده ایم اما چرا آموزش و حضور در مدرسه مهم است؟ چرا پس از تعطیلی مدارس در دوران همه گیری کرونا نقش آموزش حضوری پیش از بیش، آشکار شد؟

وی ادامه داد: در طول سال های ناامید نماینده مدرسه، ممکن است فکر نموده باشید که رفتن به مدرسه و درس خواندن اتلاف وقت است و فقط برای به دست آوردن شغل باید به آن اهتمام ورزید اما امروزه صاحب نظران بر این باورند که آموزش در مدرسه برای کسب دانش و درک عمیق تر از موضوعات مختلف در زندگی روزمره است و این آموزش فقط به دانش کتابی و روزمره مدرسه محدود نمی گردد، بلکه می تواند به وسیله تجربیات عملی خارج از کلاس درس و همراه با همسالان هم به دست آید.

در شرایط حاضر که شیوع کرونا نگرانی های زیادی را برای والدین و سیاستگذاران آموزشی در پی داشته، آموزش حضوری فقط در صورتی منطقی و قابل اجراست که تمامی موارد لازم در راستای حفظ سلامتی ذی نفعان از سوی متولیان امر، تضمین و اجرا شده باشد

اهمیت آموزش و نقش مدرسه در زندگی فردی و اجتماعی

علی اکبری بیان نمود: درک ها و تعاریف متفاوتی از آموزش وجود دارد، اما می توان بر یک چیز به طور جهانی توافق کرد که آن هم اهمیت آموزش و نقش مدرسه در زندگی فردی و اجتماعی است. البته ذکر این نکته مهم است که در شرایط حاضر که شیوع کرونا نگرانی های زیادی را برای والدین و سیاستگذاران آموزشی در پی داشته، آموزش حضوری فقط در صورتی منطقی و قابل اجراست که تمامی موارد لازم در راستای حفظ سلامتی ذی نفعان از سوی متولیان امر، تضمین و اجرا شده باشد.

توسعه مهارت های اساسی حل مسئله

این کارشناس تعلیم و تربیت یکی از مزایای کلیدی آموزش حضوری را توسعه مهارت های منطقی ، انتقادی و حل مسئله دانست و افزود: سیستم آموزشی نحوه تصمیم گیری مستقل را به دانش آموزان آموزش می دهد و برای زمانی که در جامعه، بدون والدین و دوستان نزدیک باید تصمیم گیری داشته باشند، آنان را آماده می نماید. امروزه تفکر انتقادی و شیوه های حل مسئله از معیارهای اساسی در موفقیت و توسعه فردی محسوب می گردد.

کار گروهی و یادگیری مشارکتی

وی افزود: دوستی ها تنها روابط مهمی نیستند که می توان به وسیله حضور در مدرسه در دانش آموزان ایجاد کرد. محیط مدرسه به دانش آموزان این فرصت را می دهد که کار با دیگران را بیاموزند که این یک مهارت بسیار مهم برای زندگی در دنیای واقعی است. به وسیله بازی ها و پروژه ها و حتی مشارکت در ورزش های بعد از مدرسه، بچه ها می توانند اهمیت ایجاد روابط با یکدیگر را بیاموزند. اجرای آموزش کارگاهی که همه شرکت نمایندگان از یک گروه هستند به دانش آموزان اجازه می دهد تا یکدیگر را در سطوح عمیق تر و متفاوتی بشناسند، زیرا تجارب یکدیگر را می شنوند، به اشتراک می گذارند و مسائل را با هم حل می نمایند.

تقویت مهارت های ارتباطی و بین فردی

علی اکبری اشاره نمود: حتی اگر محتوای آموزشی ارتباطی با مهارت های ارتباطی و بین فردی نداشته باشد ، صرف حضور در کلاس درس و آموزش با افراد دیگر این مهارت ها تقویت می گردد. فراگیران باید ارتباط برقرار نمایند، ایده ها را به اشتراک بگذارند، پرسش های خود را مطرح نمایند، به طور موثر گوش دهند، مذاکره نمایند، اعتمادسازی نمایند، تأثیر بگذارند و ....

استفاده از منابع موجود در مدرسه در راستای ارتقای دانش و مهارت

وی بعلاوه ادامه داد: در مدارس امکاناتی مانند کتابخانه، سالن ورزشی، آزمایشگاه وکارگاه وجود دارد که دانش آموزان با حضور در آن ها و انجام فعالیت های مرتبط می توانند دانش و مهارت خود را ارتقا دهند. چه بسا دانش آموزانی هستند که به علت اقتصاد نامیزان خانواده امکان بهره گیری از منابع خارج از مدرسه را ندارند و فقط به امکانات مدرسه دسترسی دارند لذا آموزش حضوری برای آنان به نوعی فرصت و دسترسی است.

مشورت با معلمان، مشاوران و همسالان

این کارشناس تعلیم و تربیت با بیان اینکه آموزش حضوری این فرصت را برای فراگیران ایجاد می نماید که اگر در محیط خانواده و یا جامعه با مسائلی روبرو هستند از معلمان و مشاور مدرسه یاری بگیرند و با آنها مشورت نمایند گفت: بسیاری از دانش آموزان از خشونت ها و آزارهایی رنج می برند که فقط با حضور در مدرسه و همدلی با همسالان خود و استفاده از هدایت هایی معلمان و مشاور مدرسه قادر به رویایی و حل آنها می شوند.

علی اکبری اظهار کرد: شکل گیری مطلوب شخصیت، خلاقیت و نوآوری، ایده پردازی، شناخت توانمندی ها، شکوفایی استعدادها، مشارکت، یاری به همنوع، شهروند خوب بودن و بسیاری از ویژگی های دیگر که برای به زیستی و زندگی پویا احتیاج است، با حضور در مدرسه و دریافت آموزش ها و مهارت های لازم امکان پذیر است.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 23 شهریور 1400 بروزرسانی: 23 شهریور 1400 گردآورنده: russiaro.ir شناسه مطلب: 2102

به "5 عاملی که اهمیت آموزش حضوری در مدارس را آشکار می نماید" امتیاز دهید

1 کاربر به "5 عاملی که اهمیت آموزش حضوری در مدارس را آشکار می نماید" امتیاز داده است | 2 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 عاملی که اهمیت آموزش حضوری در مدارس را آشکار می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید