نحوه عرضه میوه شب عید سال جاری اعلام شد ، پای میوه های لوکس به هفت سین 99 باز می گردد!
به گزارش تور روسیه ارزان، بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود رشد چند برابری فراوری و ذخیره سازی مناسب، احتمال واردات میوه های لوکس دور از انتظار نیست.
به گزارش خبرنگار ، بازار میوه به عنوان یکی از محوری ترین اقلام سبد غذایی با نوساناتی در آستانه سال جدید, رو به روست که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح می نمایند.
با وجود رشد چندبرابری فراوری محصولات باغی نسبت به سال قبل و ذخیره سازی مناسب سیب و پرتقال به عنوان دو قلم اصلی در سبد میوه خانوار انتظار می رود که در ایام سرانجامی سال قیمت میوه نوسان چندانی نداشته باشد.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با احیای وزارت بازرگانی احتمال واردات میوه های لوکس برای بازار شب عید بسیار بالاست که این امر منجر به نگرانی باغداران شده است
چرا که در صورت تحقق این امر ضربه مهلکی به فراوری داخل وارد می گردد. حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا از اخرین جزییات تنظیم بازار میوه شب عید و تاثیر واگذاری وظایف بازرگانی وزارت جهاد به وزارت صمت با خبر شویم:
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، رشد چند برابری فراوری محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل و ذخیره سازی مناسب سیب و پرتقال کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد.
وی اضافه کرد: با احیای وزارت بازرگانی و واگذاری وظایف وزارت جهاد کشاورزی به وزارت بازرگانی احتمال واردات میوه لوکس برای شب عید بسیار بالاست که در صورت تحقق تین امر ضربه مهلکی به فراوری وارد می گردد.
خان محمدی ادامه داد: با وجود رشد 3 تا 4 برابری محصولات باغی اعم از سیب درختی، پرتقال، کیوی و ... احتیاجی به واردات میوه شب عید نداریم.
مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در سرانجام درباره قیمت میوه شب عید گفت: با توجه به افزایش قیمت بنزین و هزینه حمل و نقل، احتمال نوسان قیمت میوه دور از انتظار نیست.
رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ،درباره آخرین شرایط تنظیم بازار میوه شب عید، اظهار کرد: با توجه به شرایط مطلوب فراوری محصولات باغی و رشد چند برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل، احتیاجی به واردات میوه و تره بار برای تنظیم بازار شب عید نداریم.
وی اضافه کرد: بنابر آخرین آمار، فراوری محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل ناشی از شرایط مطلوب بارندگی سه تا چهار برابر رشد داشته است، به عنوان مثال سال جاری به سبب شرایط مطلوب فراوری سیب درختی، حدود یک و نیم میلیون تن از این محصول باید به بازارهای هدف صادر گردد که متأسفانه تا کنون اتفاقی نیفتاده است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: بعضی از تجار بازارهای هدف حاضرند در برابر صادرات سیب و نارنگی پاکستانی به ایران بدهند که تا کنون تصمیمی راجع به تهاتر صادرات در ازاء واردات گرفته نشده است در حالیکه برای توسعه صادرات و جلوگیری از ماندن محصول روی دست باغداران، باید چنین تصمیماتی گرفته گردد.
به گفته نورانی، صادرات سیب در مقابل واردات انبه، آناناس و کمپوت آناناس سیاست مناسبی نیست که در هیأت دولت اخیرا افراد به دنبال دریافت مصوبه ای مبنی بر واردات کمپوت آناناس هستند که این حرکات درست نیست چرا که اگر بخواهیم توسعه صادرات داشته باشیم، تهاتر کالا در ازاء انبه، آناناس و کمپوت آناناس درست نیست.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر بخواهیم 2 دلار محصولات کشاورزی صادر کنیم و از آن طرف آناناس و انبه وارد کنیم، باید ارز بیشتری بدهیم که این توسعه صادرات نیست بلکه خروج از ارز است.
وی با اشاره به اینکه اتخاذ صادرات سیب در ازاء واردات آناناس، کمپوت آناناس و انبه سیاست مناسبی نیست، بیان نمود: با توجه به آنکه واردات صندلی خود را دارد، از این رو واردات آناناس، انبه و کمپوت آناناس در مقابل صادرات سیب مناسب نیست.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه احتیاجی به واردات میوه شب عید نداریم، بیان نمود: با توجه به فراوانی سیب، پرتقال و کیوی نسبت به مدت مشابه سال قبل، احتیاجی به واردات میوه برای تنظیم بازار شب عید نداریم.
سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار ، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد، بیان نمود: با توجه به رشد چند برابری محصولات باغی، کمبودی در بازار شب عید وجود ندارد که بخواهیم بخشی از احتیاج کشور را به وسیله واردات تأمین کنیم.
به گفته وی، با توجه به رشد 3 تا 4 برابری فراوری محصولات باغی در عرضه سیب و پرتقال شب عید، کمبودی وجود ندارد که بخواهد بر التهاب بازار تأثیر بگذارد از این رو با اعمال نظارت دقیق از سودجویی عوامل واسطه و دلال جلوگیری گردد تا آنها نتوانند با کمبود تصنعی قیمت ها را افزایش دهند.
مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی از شروع ذخیره سازی سیب و پرتقال اطلاع داد و گفت: با شروع ذخیره سازی سیب و پرتقال، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهد برالتهاب بازار اثر بگذارد.
با توجه به فراوانی فراوری و ذخیره سازی مناسب، کمبودی در عرضه وجود ندارد، به همین خاطر از مسئولان وزارت صمت انتظار می رود که به سبب واگذاری وظایف بازرگانی به این وزارتخانه نظارت دقیقی بر بازار صورت گیرد تا شاهد التهاب قیمت میوه در بازار نباشیم.
ناگفته نماند که سال جاری یکی از ضعف های عمده وزارت جهاد کشاورزی برای استقبال از سال نو, نبود وزیر جهاد کشاورزی در این صندلی و گرداندن این مسئولیت با سرپرست سن و سال داری است که گویا قرار است به عنوان وزیر پیشنهادی این وزارت خانه نیز به مجلس پیشنهاد گردد و در صورت تایید صلاحیت, سن کابینه را بیش از پیش افزایش دهد. آن هم وزارت خانه ای که به طور مستقیم با معیشت مردم و سر و کار داشته و احتیاجمند تحرک وجنب و جوش بیشتری است!
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان